Esteu aquí

Actualitat

 • ARRIBA L’APLEC DE LA SARDANA DEL BICENTENARI

  El proper diumenge 13 de maig es celebrarà a Joanic la 62a edició del tradicional Aplec de la Sardana de Gràcia. Amb l’actuació de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, la Jovenívola de Sabadell i la Principal del Llobregat es tornarà a viure una jornada que començarà a les 10:30h i s’allargarà fins al vespre on hi haurà concurs de colles improvisades, rifes amb regals al matí i a la tarda, exhibició de colles veteranes i cargolada popular al migdia per dinar.

 • ELS PREMIS LITERARIS VILA DE GRÀCIA INAUGUREN SANT JORDI 2018

  Com cada any, la gala de lliurament de premis del concurs literari Vila de Gràcia marca el tret de sortida de les celebracions de Sant Jordi a Gràcia. El divendres 20 d’abril a les 20h al teatre del Centre Moral de Gràcia va tenir lloc el lliurament de premis d’aquest concurs organitzat conjuntament entre la Fundació Festa Major de Gràcia, el Centre Moral i la Federació de Colles de Sant Medir.

 • SURTEN LES BASES PEL CONCURS DE CARTELL DE LA FESTA MAJOR 2018

  Un any més, amb la primavera apareixen les bases del concurs de cartell de la Festa Major de Gràcia. Enguany celebrem 25 anys del concurs de cartell i busquem una bona il·lustració perquè esdevingui record de tots els bons moments que viurem aquesta festa major de 2018!

  Si vols participar i ets creatiu, llegeix les bases que adjuntem a continuació i presenta't al 25è concurs de cartells de la festa major! Participa i fes que el teu disseny aquest estiu es vegi per tot arreu i es converteixi en l'icona de la festa major més gran del món!!!

 • S'INAUGURA "FESTERS, UN ANY FENT FESTA!"

  Dimarts 3 d’abril de 2018 es va inaugurar a Can Musons la darrera de les exposicions que ens deixa el Bicentenari de la Festa Major de Gràcia. Com a epíleg d’aquest any, aquesta exposició ens mostra que la Festa Major, amb tots els seus valors i les seves grandeses, no seria res sense la gent que hi ha darrera. Encara que soni tòpic, la festa és festa perquè és de i per la gent. No es podia acabar aquest any de celebracions sense fer un homenatge als artífex de la festa.

 • EL CONCA CONCEDEIX EL PREMI NACIONAL DE CULTURA A LA FUNDACIÓ DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

  El passat dijous dia 15 de març el Consell Nacional de les Arts i la Cultura (CoNCA) va fer pública la decisió de concedir el Premi Nacional de Cultura 2018 a la Fundació Festa Major de Gràcia. Aquesta és la distinció cultural més important que es pot rebre a Catalunya.  Aquests premis vindiquen la creativitat com a veritable símbol d'un país amb dinamisme cultural que pren la cultura com a part constitutiva de la seva personalitat i identitat històrica. Cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur.

 • SANT MEDIR I LA FESTA MAJOR, UNA RELACIÓ DE MEDALLA D’OR

  El passat diumenge 18 de febrer es va celebrar el tradicional pregó de Sant Medir que dona el tret de sortida a les principals activitats relacionades amb aquesta festivitat. El pregó que fou llegit des del balcó de la seu del Districte de Gràcia va ser proclamat per la periodista i escriptora Eva Piquer. En el marc d’aquest acte i en presència de tots les colles de romeus, el president de la Federació de Colles de Sant Medir, en Josep Antoni Torralba va lliurar la Medalla d’Or de Sant Medir a la Fundació de la Festa Major de Gràcia en motiu de la celebració del seu Bicentenari.

 • EL REI CARNAVAL TORNA A REGNAR ENVOLTAT DE DISBAUXA

  Un any més, el Rei Carnesoltes que enguany va ser representat per Ramon Botet, president de l’Orfeó Gracienc, va tornar a regnar durant set dies a Gràcia i ens va fer anar de corcoll. El moment àlgid del Carnaval es va viure el passat dissabte dia 10 de febrer de 2018, quan enfilat a la carrossa de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, el Rei va animar a totes les comparses a seguir-lo en una rua plena de música, color i disbauxa.

 • EL BICENTENARI DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA, PRESENT AL SOM CULTURA POPULAR!

   

  Del 25 al 28 de gener de 2018 tornarà una nova edició del fòrum Som Cultura Popular a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu. Aquest fòrum és un punt de trobada de totes les entitats de cultura popular de Barcelona, amb convidats especials d’arreu dels països catalans. Durant els quatre dies de fira hi ha multitud d’activitats, trobades, xerrades de difusió, fira d’exposicions de tradicions, conferències, presentacions de llibres i un llarg etcètera que fa que Can Fabra aquells dies es converteixi en el paradís de qualsevol amant de la cultura popular.

 • LES CARTERES REIALS, EL PRIMER REGAL DEL 2018

  Les Carteres Reials de Gràcia van arribar el passat 4 de gener a Gràcia. Fidels a la tasca encomanada per Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, han estat vigilant de prop a tots els veïns i veïnes de Gràcia i es deixen veure la tarda del 4 de gener per rebre de primera mà les cartes i desitjos de tothom per transmetre’ls als Reis un cop arribin a Gràcia el dia 5 de gener.

 • INSCRIVIU-VOS A LA RUA I VIVIU EL CARNAVAL DES DE DINS

  Un any més, la Fundació de la Festa Major de Gràcia torna a organitzar un dels actes més esbojarrats de l’any a la Vila de Gràcia: la Rua de dissabte de Carnaval! La rua tindrà lloc el proper 10 de febrer de 2018 i s’iniciarà a les 18h des de Jardinets de Gràcia. El recorregut que realitzaran les comparses omplint de colors i disbauxa pels carrers de Gràcia serà el següent: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla, Diluvi i entrada a Plaça de la Vila.

Pàgines