Esteu aquí

Actualitat

 • EL COLOR I LA DISBAUXA OMPLEN GRÀCIA PER CARNAVAL

  Un any més, la Rua de Carnestoltes de Gràcia, organitzada per la Fundació de la Festa Major de Gràcia, va omplir de música, color i confetti els carrers de la Vila el passat dissabte de Carnaval que enguany va caure en 25 de febrer. Més de 600 participants formant diverses comparses van desfilar amb la seva música gaudint de la disbauxa del dia més esbojarrat de l’any.

 • COMENÇA EL CARNAVAL 2017!

  Avui, 23 de febrer, es dóna per iniciat el Carnestoltes de 2017 a la Vila de Gràcia. Una setmana de fartaneres, disbauxa i rauxa que tindran el seu punt àlgid en la Rua de dissabte de Carnaval que a Gràcia començarà a les 18h als Jardinets i que és organitzada per la Fundació de la Festa Major de Gràcia. Com mana la tradició, la setmana més esbojarrada de l’any s’inicia amb el Dijous Gras, diada assenyalada a nivell gastronòmic.

 • JA SAPS QUE EL CARNESTOLTES ESTÀ A TOCAR?

  El proper dissabte 25 de febrer és dissabte de Carnaval, i un any més, la Fundació de la Festa Major de Gràcia organitzarà la Rua que transcorrerà pels principals carrers de la Vila. Ho farem, com ens agrada fer-ho sempre, comptant amb la participació i col·laboració de tothom i de les entitats de la Vila. Veïns i veïnes, casals, esplais, AMPAS, grups d’amics, escoles de dansa i de teatre, de circ, de malabars...tots esteu convidats a participar d’aquesta gran festa de Carnaval.

 • El Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, Commemoració Oficial de la Generalitat.

  Comencem l’any 2017 amb una més que bona notícia. El Bicentenari de la Festa Major de Gràcia que se celebrarà a partir del mes de maig i que durarà fins al maig de l’any següent, serà Commemoració Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta bona nova per als festers va ser donada públicament per la consellera de Presidència, Neus Munté quan va llegir l’acord de govern del passat 3 de gener de 2017.

 • ELS FOGUERONS TORNEN A CREMAR A GRÀCIA

  Cada any a finals de gener els foguerons de Sant Antoni deixen Sa Pobla a Mallorca per arribar a Gràcia per contagiar als catalans de la màgia de la nit bruixa. Enguany, aquesta és una edició especial ja que es celebren 25 anys des que aquesta celebració balear va arribar a Gràcia de la mà d’en Toni Torrens. L’enyor d’aquella important festa i la voluntat d’establir vincles entre les Balears i Catalunya a través de la cultura popular va provocar que es comencés a fer un fogueró a la Plaça del Diamant.

 • LES CARTERES REIALS OMPLEN GRÀCIA D’IL·LUSIÓ!

  La tarda del passat 4 de gener, com ja és tradicional, les Carteres Reials van arribar a Gràcia per tal de recollir les cartes i els desitjos dels nens de la Vila. Com cada any, van acudir puntuals a la seva cita, un dia abans de l’arribada dels Reis Mags per rebre totes les cartes, llegir-les i anar agilitzant la feina de Ses Majestats per tal que la dura tasca de repartir regals el dia 5 de gener estigui millor organitzada.

 • EL CARRER JESÚS TORNA A LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

  El passat 22 de desembre a les 21h a l’espai Cultural Can Musons, seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia es va celebrar la reunió de patronat de final d’any. En aquesta reunió on hi eren presents el comitè de direcció, els patrons físics i els patrons dels carrers- representants de tots i cadascú de tots els carrers guarnits-, així com a un representant del Districte de Gràcia es va donar una bona nova.

 • Una renovada Sibil·la anuncia l’arribada del Nadal a Gràcia

  Des de l’any 2008, quan la Fundació de la Festa Major de Gràcia, amb la col·laboració de l’Orfeó Gracienc, va decidir organitzar per primer cop el Cant de la Sibil·la a Santa Maria de Gràcia, l’afluència de públic a aquest espectacle no ha parat d’incrementar. Any rere any, l’església s’ha anat omplint més i és per això, que de cara al Bicentenari de la Festa Major de Gràcia que es celebrarà el proper 2017, és un dels  actes que organitza la Fundació que primer evolucionarà.

 • TARDA DE BALL AMB LA FESTA DE LA GENT GRAN 2016

  Durant tot el matí del diumenge 18 de desembre, els festers es van dedicar a acondicionar el cub d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia per tal de deixar-ho tot llest per a la festa d’aquella mateixa tarda. Un any més, s’havien de fer els preparatius per a la tradicional festa que organitza la Fundació de la Festa Major de Gràcia per homenatjar a la Gent Gran del barri. Mentre uns muntaven l’escenari i els equips de so, no paraven de sortir safates de berenar i d’omplir-se la taula de regals embolicats per a la rifa.

 • TAPES SOLIDÀRIES FESTERES PER LA MARATÓ

  El passat dissabte 17 de desembre, la Fundació de la Festa Major de Gràcia es va afegir a la festa que Teixint Connexions va organitzar a la Plaça del Poble Romaní per tal de recaptar fons per a La Marató de tv3. Mentre totes les entitats de la Vila de Gràcia arribaven a la Plaça muntant les seves parades i fent activitats per recaptar fons, els festers de les comissions de Providència, Joan Blanques de Baix, Joan Blanques de Baix de Tot, Mozart, Puigmartí i Placeta de Sant Miquel van començar a cuinar per tenir les tapes a punt per realitzar el vermut solidari.

Pàgines