Esteu aquí

Actualitat

 • SANT MEDIR I LA FESTA MAJOR, UNA RELACIÓ DE MEDALLA D’OR

  El passat diumenge 18 de febrer es va celebrar el tradicional pregó de Sant Medir que dona el tret de sortida a les principals activitats relacionades amb aquesta festivitat. El pregó que fou llegit des del balcó de la seu del Districte de Gràcia va ser proclamat per la periodista i escriptora Eva Piquer. En el marc d’aquest acte i en presència de tots les colles de romeus, el president de la Federació de Colles de Sant Medir, en Josep Antoni Torralba va lliurar la Medalla d’Or de Sant Medir a la Fundació de la Festa Major de Gràcia en motiu de la celebració del seu Bicentenari.

 • EL REI CARNAVAL TORNA A REGNAR ENVOLTAT DE DISBAUXA

  Un any més, el Rei Carnesoltes que enguany va ser representat per Ramon Botet, president de l’Orfeó Gracienc, va tornar a regnar durant set dies a Gràcia i ens va fer anar de corcoll. El moment àlgid del Carnaval es va viure el passat dissabte dia 10 de febrer de 2018, quan enfilat a la carrossa de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, el Rei va animar a totes les comparses a seguir-lo en una rua plena de música, color i disbauxa.

 • EL BICENTENARI DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA, PRESENT AL SOM CULTURA POPULAR!

   

  Del 25 al 28 de gener de 2018 tornarà una nova edició del fòrum Som Cultura Popular a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu. Aquest fòrum és un punt de trobada de totes les entitats de cultura popular de Barcelona, amb convidats especials d’arreu dels països catalans. Durant els quatre dies de fira hi ha multitud d’activitats, trobades, xerrades de difusió, fira d’exposicions de tradicions, conferències, presentacions de llibres i un llarg etcètera que fa que Can Fabra aquells dies es converteixi en el paradís de qualsevol amant de la cultura popular.

 • LES CARTERES REIALS, EL PRIMER REGAL DEL 2018

  Les Carteres Reials de Gràcia van arribar el passat 4 de gener a Gràcia. Fidels a la tasca encomanada per Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, han estat vigilant de prop a tots els veïns i veïnes de Gràcia i es deixen veure la tarda del 4 de gener per rebre de primera mà les cartes i desitjos de tothom per transmetre’ls als Reis un cop arribin a Gràcia el dia 5 de gener.

 • INSCRIVIU-VOS A LA RUA I VIVIU EL CARNAVAL DES DE DINS

  Un any més, la Fundació de la Festa Major de Gràcia torna a organitzar un dels actes més esbojarrats de l’any a la Vila de Gràcia: la Rua de dissabte de Carnaval! La rua tindrà lloc el proper 10 de febrer de 2018 i s’iniciarà a les 18h des de Jardinets de Gràcia. El recorregut que realitzaran les comparses omplint de colors i disbauxa pels carrers de Gràcia serà el següent: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla, Diluvi i entrada a Plaça de la Vila.

 • EL CANT DE LA SIBIL·LA RENEIX A GRÀCIA PEL BICENTENARI

  La passada nit de Nadal va ser una nit molt celebrada a Gràcia. Era l’any del Bicentenari i a part, es celebraven els 10 anys de la recuperació d’aquest cant medieval per part de la llavors Federació de la Festa Major de Gràcia a la Vila de Gràcia i a la parròquia de Santa Maria de Gràcia. Per celebrar aquesta efemèride, des de l’entitat s’ha decidit donar-li un canvi a la Sibil·la per tal de diferenciar-la de la resta de Sibil·les que es poden escoltar a Barcelona en format concert.

 • EL NADAL ARRIBA A LA FUNDACIÓ FESTA MAJOR DE GRÀCIA

  Un any més, la Fundació basteix un cicle d'activitats nadalenques basades en la tradició i la innovació. Des del pessebre monumental, passant per l'exposició sobre el pessebrisme, fins la festa de la gent gran, el Cant de la Sibil·la o la cavalcada de les Carteres Reials!

  No us perdeu cap de les activitats i estigueu ben atents per passar un Nadal espectacular amb nosaltres!!

 • FOTOS PER REVIURE LA FESTA MAJOR

  El passat 9 de novembre a les 20h a la Sala de Plens del Districte de Gràcia va tenir lloc el lliurament de premis el 21è concurs de fotografia de la Festa Major 2017, concurs que és organitzat conjuntament entre la Fundació de la Festa Major de Gràcia i el Taller d’Història de Gràcia, Centre d’estudis. La sala es va omplir de gom a gom per reviure a través de les fotografies, els moments viscuts el passat mes d’agost a Gràcia. L’acte va començar amb la lectura d’un breu manifest que recordava les situacions difícils que està havent de passar la festa major en els darrers temps.

 • EL BICENTENARI DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA VA DONANT EL SEUS FRUITS

  Un dels objectius principals de la celebració del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia és el de fer divulgació dels valors i la història d’una celebració tradicional de primer ordre com és la nostra festa major, oferir espais de debat i crear un revulsiu dins del món de la cultura popular. El Bicentenari com a tal va iniciar-se el passat mes de maig i acabarà el proper maig de 2018. Estem, doncs, a la meitat de la celebració i ens n’alegrem que els objectius impulsors del projecte comencin ja a donar fruit.

Pàgines