Concurs de Cartell de la Festa Major de Gràcia

Concurs de Cartell de la Festa Major de Gràcia

Descripció

Donada la importància que tenen els cartells de festa major a Gràcia i degut a que aquella imatge acompanya a la comunitat festera durant tot un any, aquest concurs és un dels més esperats i importants de l’entitat. Aquest concurs va començar a ser organitzat per la Federació de la Festa Major de Gràcia l’any 1993 i, des de llavors, l’elecció de la imatge oficial de la festa major s’ha realitzat a través d’aquesta convocatòria.

Funcionament

El premi guanyador és de 2.000€ i la seva obra serà reproduïda per tot arreu durant aquell any. Les bases del concurs es fan públiques el mes de març i les obres es poden presentar tant a la seu oficial de la Fundació Festa Major de Gràcia com a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Districte de Gràcia des de principis a finals d’abril. El veredicte es sol fer públic en un acte oficial realitzat als Jardins Manuel Torrente el segon divendres de maig.

El jurat està format per un membre de l’Associació de Professionals Il·lustradors de Catalunya (APIC), un representant del departament de màrqueting i comunicació de San Miguel, un representant de l’Institut Europeu del Disseny, un patró de la Fundació i un representant de les comissions de festes dels carrers que guarneixen. El veredicte nomena deu finalistes d’entre els quals surten el 3r, el 2n i el 1r premi. El mateix dia que es fa públic el veredicte s’inaugura a Can Musons una exposició de 30 obres seleccionades pel jurat degut al seu alt nivell tècnic o pel valor o idea que representa.