Concurs del Cartell i imatge gràfica de la Festa Major de Gràcia

Concurs de Cartell de la Festa Major de Gràcia

Descripció

Donada la importància que tenen els cartells de festa major a Gràcia i degut a que aquella imatge acompanya a la comunitat festera durant tot un any, aquest concurs és un dels més esperats i importants de l’entitat. Aquest concurs va començar a ser organitzat per la Federació de la Festa Major de Gràcia l’any 1993 i, des de llavors, l’elecció de la imatge oficial de la festa major s’ha realitzat a través d’aquesta convocatòria.

Funcionament

El premi guanyador és de 2.000€ i la seva obra serà reproduïda per tot arreu durant aquell any. Les bases del concurs es fan públiques la 2a quinzena de febrer i les obres es poden presentar a través de la pàgina web o presencialment a la seu oficial de la Fundació Festa Major de Gràcia. Un jurat realitza una 1a selecció de les obres presentades i contacta amb els 15 finalistes per comunicar-ho i demanar-los que també presentin la prova d'imatge gràfica proposada per la samarreta de la festa major. Un segon jurat evalua totes les obres presentades i decideix el disseny guanyador d'aquell any.   El veredicte es sol fer públic en un acte oficial realitzat als Jardins Manuel Torrente a meitats d'abril.

El jurat està format per un membres professionals del disseny com representants de l’Associació de Professionals Il·lustradors de Catalunya (APIC), un representant del departament de màrqueting i comunicació de San Miguel, un representant de l’Institut Europeu del Disseny. La vessant associativa de l'entitat queda reflectida amb la presència de un patrons de la Fundació i representants de les comissions de festes dels carrers que guarneixen en el jurat.  El mateix dia que es fa públic el veredicte s’inaugura a Can Musons una exposició amb obres seleccionades pel jurat degut al seu alt nivell tècnic o pel valor o idea que representa.