Concurs del Cartell i imatge gràfica de la Festa Major de Gràcia

Concurs del cartell 2023

Descripció

Donada la importància que tenen els cartells de festa major a Gràcia i degut a que aquella imatge acompanya a la comunitat festera durant tot un any, aquest concurs és un dels més esperats i importants de l’entitat. Aquest concurs va començar a ser organitzat per la Federació de la Festa Major de Gràcia l’any 1993 i, des de llavors, l’elecció de la imatge oficial de la festa major s’ha realitzat a través d’aquesta convocatòria.

Funcionament

El premi guanyador és de 2.000€ i la seva obra serà reproduïda per tot arreu durant aquell any. Les bases del concurs es fan públiques la 1a quinzena de febrer i les obres es poden presentar a través de la pàgina web o presencialment a la seu oficial de la Fundació Festa Major de Gràcia. Un jurat realitza una 1a selecció de les obres presentades i contacta amb els 10 finalistes per comunicar-ho i demanar-los que també presentin la prova d'imatge gràfica proposada per la samarreta i altres peces gràfiques de la Festa Major. Un segon jurat evalua totes les obres presentades i decideix el disseny guanyador d'aquell any.   El veredicte es sol fer públic en un acte oficial realitzat als Jardins Manuel Torrente a meitats d'abril.

El jurat està format per dos representants del món del disseny, l'art i la il·lustració, un representant del departament de màrqueting i comunicació de San Miguel. La vessant associativa de l'entitat queda reflectida amb la presència de dos representants de les comissions de festes dels carrers que guarneixen en el jurat.  El mateix dia que es fa públic el veredicte s’inaugura a Can Musons una exposició amb obres seleccionades pel jurat degut al seu alt nivell tècnic o pel valor o idea que representa.