Breu resum del 57è aplec de la sardana de Gràcia

El passat diumenge, dia 12 de maig, es va celebrar a la plaça de Joanic, el 57è aplec de la Sardana de Gràcia, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia, amb l’actuació de les cobles La Principal del Llobregat, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell.

 
Al matí després de la novena sardana es va celebrar el concurs de colles improvisades, en el que van prendre part les colles: Or i flama, Marina, Visca Bellvitge, Som i serem, Els alegres, Francesc Rubio, Mar blava, i Bons amics, resultant guanyadora la colla Els Alegres.


A la tarda després de la setena sardana es va celebrar el concurs de colles veteranes, en el que van participar les colles: Veterans d’Alella, Ateneu Catalonia, Catalunya, Estiuenca, Joia Catalana, Nova il•lusió, Tot Bellvitge, i Xarau, resultant guanyadora la Veterans d’Alella.


Després de la novena sardana de la tarda es va fer el lliurament de premis a les colles guanyadores i el parlament de les autoritats presents en l’aplec de la Sardana de Gràcia que és un dels més antics de Catalunya i el més antic de Barcelona.