La Fundació Festa Major de Gràcia visita la “Festa des Rues” a la ciutat francesa de Saint Etiene

Una delegació de la Fundació Festa Major de Gràcia, va participar els dies 17 i 18 de maig a la “Festa des Rues” que es va celebrar al barri de la Maison du Babet, a la ciutat francesa de Saint Etiene, en la que els seus veïns van guarnir un espai de la festa, com si fos un carrer guarnit de la Festa Major de Gràcia.
Una visita que s’emmarca en la col•laboració amb el centre cultural de la Maison du Babet, que es va encetar el juliol de 2011, quan una extensa delegació d’aquest barri, va visitar Gràcia interessant-se en la manera i forma de fer els guarniments de la festa major. Una visita que va comportar un recorregut per diferents locals dels carrers de la festa major, on conegueren de prop com s’el•laboraben els diferents elements de guarniment.
En una segona fase d’aquesta col•laboració, entre el 16 i el 18 de març del 2012, una delegació de la Fundació Festa Major de Gràcia, va visitar el barri de la Maison du Babet amb l’objecte d’impartir un taller de com construir algunes de les diferents peces de guarnit que s’el•laboren Gràcia i al que assistiren molts veïns d’aquest barri.
Finalment els veïns els barri la Maison du Babet, van guarnir entre el 17 i 18 de maig una part del seu barri en la “Festa des Rues” a la que van assistir entre altres membres de la Fundació el seu president Ricard Estruch, el qual t tingué l'oportunitat d'adreçar unes paraules durant l'acte d'obertura de la festa al costat de les autoritats locals, membres del centre cultural i representants veïnals.
Una festa que la delegació gracienca va viure festiva i emotivament al llarg dels dos dies que la seva celebració.


Una experiència aquesta que per ambdues parts esperen repetir en properes edicions.