Viu la revetlla de Sant Joan amb la Fundació Festa Major de Gràcia i els carrers de la Festa

La nit del 23 de juny amb la revetlla de Sant Joan, a Catalunya es celebra el Solstici d’estiu, moment en el qual la posició del Sol vers l’Equador comporta que sigui la nit més curta de l’any. I que al nostre país amb el pas dels anys s’ha convertit en una festa popular i tradicional amb un marcat culte al foc.
Per pobles i ciutats s’organitzen fogueres i el mes petits i en molts casos pels no tant petits, es passen gairebé tota la nit encenen i llençant petards a tord i dret.
Una novetat de la festa d’enguany serà l'acte unitari organitzat per Òmnium Cultural de Gràcia i diferents entitats de Gràcia com Lluïsos de Gràcia, la Fundació Festa Major de Gràcia, la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia, entre altres l'arribada de la Flama del Canigó als jardinets d'on sortirà en cercavila sobre les 20,30 del diumenge 23 de juny pels carrers de Bonavista i Francisco Giner fins arribar a la plaça de la Vila on es llegirà el manifest i es repartirà la flama a totes aquelles entitats o grups de fet que vulguin participar en aquest acte.
Una altra de les coses típiques d’aquesta jornada són les diferents classes de coques que a poc a poc han anat apareguen en pastisseries i forns i que posen el seu to dolç a la celebració.
I com no podia ser d’una altra manera, la festa també es música, ball, i en aquest sentit la Fundació Festa Major de Gràcia i diferents carrers de Festa Major organitzen per aquesta nit una revetlla:
La Fundació Festa Major de Gràcia als Jardins Manuel Torrente (davant de la seu de la fundació, al carrer Alzina, 9) a partir de les 23 hores, amb l'actuació estel•lar de THE INCORREGIBLES BLUES BAND.
El carrer Verdi del mig entre Robí i Providència.
El carrer Mozart a tocar la plaça de la Vila.
El carrer Camprodon el mig del seu tram.