Els balls de la cultura popular de Gràcia en rajoles

Els balls de la cultura popular de Gràcia en rajoles, és una col•lecció d’imatges dels diferents grups que hi ha a la vila, encetada l’any 2004 per la llavors Federació Festa Major de Gràcia, obra de Jordi Anton, com obsequi d’agraïment a tots els grups o colles que preguessin part en la Cercavila de Cultura Popular de la Festa Major de Gràcia que organitza cada any el dia 15 d’agost a la tarda la Fundació Festa Major actualment.
Unes rajoles prou conegudes pels integrants de les diferents colles i festers de Gràcia, però gairebé desconeguda per la majoria de la ciutadania, sobretot al fer-se entrega peça a peça i any a any. Una col•lecció a la que s’ha arribat en l’edició d’enguany a la desena rajola, després d’haver tocat les diferents tipologies de balls i figures existents avui en la cultura popular de Gràcia, malgrat tot encara queden elements de l’imaginari festiu de la vila que poden convertìr-se en rajola en les properes edicions.
Una col•lecció curiosa i molt interessant pel que fa al món de la Cultura Popular i a Gràcia, de la qual es mostrem aquestes rajoles que a més a més tenen la particularitat de que poden anar assemblant com si fos un puzle únic d’aquesta part de la festa impulsat per la Fundació Festa Major de Gràcia.
Relació de rajoles amb la seva dedicació:
2004 Gegantons el Torradet i la Gresca; 2005 Colles de Diables; 2006 Castellers; 2007 Colles de Bastoners; 2008 Trabucaires; 2009 Drac de Gràcia; 2010 Gegants Pau i Llibertat; 2011 Gaudiamus, el Drac del Coll; 2012 Capgrossos el Vellet i la Velleta; 2013 Músics.