Tertúlia: “Enric Moles i Ormella (1883-1953): un il•lustre científic gracienc”

 

Dijous, 30 de gener de 2014, a les 20,00h

A càrrec de Joaquim Sales Cabré, catedràtic emèrit de Química Inorgànica de la Universitat de Barcelona.

Enric Moles, fill d’una família lleidatana instal•lada i arrelada a Gràcia, és el químic català de més renom i prestigi internacional de la primera meitat del segle XX. Poc conegut a casa nostra perquè desenvolupà tota la carrera professional i científica a Madrid, fou l’introductor de la química física a Espanya i creador d’una escola de determinació de pesos atòmics de nivell i reconeixement internacional. Com a conseqüència de la Guerra Civil i la posterior, dictadura franquista sofrí persecució, presó i la marginació més absoluta. La recuperació de la memòria històrica d’aquest país exigeix encara avui estudiar, divulgar i reivindicar la vida i l’obra de personatges com Enric Moles.

Lloc: Seu Fundació Festa Major de Gràcia, Alzina, 9

Organitza: Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis.

Col•laboren: Fundació Festa Major de Gràcia, Institut Ramon Muntaner, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona-Gràcia.



var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();