Les pluges donen una treva i permeten celebrar el tradicional sopar de vigílies

Les previsions meteorològiques pel divendres 31 de juliol de 2015 anunciaven pluja a la Vila de Gràcia. Malgrat tot, les clarianes del migdia i les ganes de celebrar el tradicional sopar de vigílies que organitza la Fundació de la Festa Major de Gràcia van fer que des de primera hora de la tarda els voluntaris muntessin totes les taules, escenaris, carpes i neveres per tindre-ho tot llest per la nit. Els jardins de la placeta de Manuel Torrente ja estaven llestos per iniciar el sopar i els actors de Berkana Eventos preparats per realitzar una petita mostra de teatre de carrer per rebre als convidats quan unes quantes gotes disseminades van començar a caure. Faltaven poc més de quinze minuts per arribar a les nou del vespre i els convidats més previsors ja havien arribat quan el xàfec es va intensificar i tots van córrer a refugiar-se dins de l’espai Albert Musons. La pluja queia constant i els trons no presagiaven que la tempesta durés poca estona.

Dins la Fundació eren corredisses i reunions per trobar una resposta als convidats  que cada cop en major nombre s’aplegava a la porta de l’espai Albert Musons. Després de molt discutir es va decidir esperar a les deu de la nit, quan les previsions anunciaven que la tempesta minvaria uns moments. Finalment, a dos quarts d’onze uns quants voluntaris dels carrers guarnits van aprofitar que la pluja escampava per entrar als jardins de Manuel Torrente per eixugar les taules i les cadires, canviar les estovalles de paper i deixar que poc a poc els convidats anessin entrant.

Finalment, malgrat l’espera de la gent sota la pluja, les personalitats del Districte, el teixit associatiu de Gràcia, els patrocinadors, els carrers i tots els membres de la Fundació de la Festa Major de Gràcia van poder celebrar el sopar de vigílies, un sopar que agermana i simbolitza el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia en la seva edició de 2015. En aquesta celebració, els carrers també aprofiten per compartir la seva programació de Festa Major amb la resta de carrers i desvetllar la temàtica del seu guarnit. El sopar va consistir en una amanida verda i una fideuà amb gelat de postre i Denominació d’Origen Catalunya va oferir els vins blancs d’agulla i negres. Per la seva part, el nostre patrocinador oficial, San Miguel, ens va proveïr de material i infraestructures a part de la seva cervesa i d'aigua Solan de Cabras. Com a principal novetat, cal destacar que per primer cop, es va oferir la possibilitat d’escollir el menú vegà, que consistia en una amanida i un wok de verdures.

Finalitzat el sopar, quan l’ambient ja era més familiar i distès, va  arribar el torn en que el nou regidor del Districte de Gràcia, en Raimundo Viejo i la Presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell van alçar les seves copes per brindar amb cava amb tothom per desitjar a tots els assistents una molt bona Festa Major. Després dels cafès va començar l’actuació dels glosadors menorquins que van vindre a amenitzar la vetllada. Els components de “Cor de Carxofa” van anar passant carrer per carrer, entre les taules dels convidats per tal de dedicar i improvisar estrofes satíriques amb les principals novetats d’aquell any de cada comissió i grup convidat.

Acabat el sopar i les actuacions van tornar els llamps, senyal que va ajudar a que, novament, tots els convidats i els membre de la Fundació treballessin colze a colze per desmuntar ràpidament la infraestructura que es va necessitar per encabir als 300 convidats que van assistir al sopar.  Tal i com es va realitzar la preparació del sopar, el desmuntatge es va fer sota la pluja. Malgrat tot, gràcies a l’espera i a la ferma voluntat dels graciencs a voler mantenir la tradició de celebrar el sopar de vigílies, es va poder aprofitar la treva d’aigua per poder donar, de manera festiva i conjunta, la benvinguda a la Festa Major del 2015.