Entrevista a Marta Cos Roig, autora del cartell de la Festa Major de Gràcia 2015

L’arquitecta i dissenyadora Marta Cos Roig, nascuda i veïna de Figueres, va ser la guanyadora del 22è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia 2015, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?
Vaig estar uns anys vivint a Gràcia amb la meva germana i va ser ella qui em va empènyer a presentar-m'hi. Va ser quasi com una aposta.

Què representa el seu cartell?
El cartell vol representar els guarnits dels diferents carrers de la Festa. He recollit algunes de les temàtiques més recurrents dels carrers, com per exemple el món marí, l’espai, el desert... També hi ha representat el tema dels correfocs, l’ambientació festiva, el món infantil...

Què li ha semblat guanyar aquest premi?
Estic molt contenta d’haver guanyat, ja que és un concurs on es presenta molta gent i amb molt de nivell, i el fet que el disseny que has creat agradi al jurat és molt satisfactori.
Ara que gairebé tothom els dissenya amb ordinador, la seva proposta és a través de la construcció de volums, per què s'ha decantat per aquesta tècnica?
M’agrada treballar amb les mans ja que crec que dóna molta personalitat al disseny i per la idea que tenia s’hi esqueia molt bé. La meva intenció era mostrar la gran feina i esforç que posa la gent per guarnir els carrers, i volia fer com un homenatge a petita escala construint guarnits minúsculs.

Com li va sorgir l’interès pel disseny?
Doncs fa molts anys que tinc interès pel disseny. Vaig estudiar arquitectura, després un postgrau en disseny d’interiors. M’agrada molt la fotografia i el disseny gràfic. Crec que és un món molt ampli i m’agrada formar-me en diferents àmbits quan puc, crec que és molt enriquidor.

Ha guanyat algun altre premi?
Sí, vaig guanyar un altre concurs de cartells, l’Embarraca’t de Figueres, la meva ciutat.