Entrevista a Mercè Montalà, pregonera de la Festa Major de Gràcia 2015

La veïna Mercè Montalà, actriu, protagonista de sèries com Estació d’enllaç, Nissaga de poder, El cor de la ciutat o El príncipe, i dobladora d’actrius com Michelle Pfeiffer, Julia Roberts, Sharon Stone, Annette Bening, Andie MacDowell o Catherine Zeta-Jones, serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major 2015.

Què li ha semblat ser escollida pregonera de la Festa Major?
Un honor, em fa molta il·lusió perquè estimo la festa, el barri i m’agrada la seva gent. És una oportunitat de comunicar-me amb els meus veïns, des del balcó de l’ajuntament, fent una proclama d’alegria i cridar un visca la festa.

Quins són els seus primers records de la festa?
De petita venia amb els meus pares a veure els carrers guarnits que eren tota una referència. Uns carrers més grans que els del barri de Can Peguera on vivia i que em produïen una sensació de laberint. No deixa de ser la visió d’una criatura de deu anys, que ho veia tot des d’una magnifi cència tremenda i que forma part dels meus records...

Si...
Després, una de les coses que més m’ha impressionat ha estat la manera de guarnir els carrers, de com es treballa en equip, en comunitat i fi ns hi tot en solidaritat, tot cercant l’originalitat, tot això et sorprèn i ho tens en els teus records, però no només són els meus sinó que ho són els de qualsevol barceloní.

Què li va atraure de Gràcia per venir a viure-hi?
Gràcia té un carrer que es diu Llibertat i em va semblar que era el millor carrer que podia triar per viure i començar la nova etapa de la meva vida. A més a més defi nia molt bé com em sentia en aquell moment.

Sobre què versarà el seu pregó?
M’agradaria dirigir-me als joves per edat i als joves per esperit i arribar al cor de tots els graciencs. M’agradaria poder transmetre el sentiment de fortuna, de privilegi, de pertinença a un barri que ha estat capaç de mantenir en el temps les seves tradicions, que generen arrels i tenen la capacitat de transmetre l’orgull de sentir-se gracienc i gracienca.