Carta oberta de la Presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia a l’entorn de les detencions dels presumptes autors de les agressions del passat mes d’agost

Com a Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia fa aproximadament dos mesos i mig que vull escriure aquestes paraules.

 

La matinada del 15 al 16 d’agost, al voltant de les 4:00h, un grup d’amics que sortien de gaudir de la Festa, concretament del carrer Joan Blanques de Baix de Tot, van ser atacats per un altre grup de joves, i un dels nois va ser brutalment ferit.

 

Cap dels membres de l’Associació de la Festa Major al carrer Joan Blanques de Baix de tot que aquella nit eren allà, es van assabentar de res fins dies més tard, i en conseqüència no van poder aturar, o denunciar l’agressió. Com a carrer, aquest fet els sap especialment greu ja que tot i la proximitat al seu espai de Festa no van poder veure res ni actuar en conseqüència ja que a aquella hora ja no hi havia activitat al carrer.

 

Com a Fundació Festa Major, vam quedar consternats en saber el que havia passat. En aquell moment vam voler denunciar i rebutjar públicament els fets però se’ns va aconsellar no fer-ho ja que la investigació estava recentment oberta.

 

Volem aprofitar doncs, ara que s’han fet dues detencions, per rebutjar de manera taxativa aquest i qualsevol acte de violència.

 

La nostra Festa Major es basa en el treball en equip, en la cohesió, en el respecte individual i col·lectiu, en el valor al treball, en la solidaritat ….

Malgrat entenem que en el més de dos milions de persones que passen pels nostres carrers en una setmana hi ha gent de tota mena, no hi ha cabuda per a aquest tipus d’accions. No hi ha cabuda per a persones que se senten amb el dret d’atacar i ferir d’altres.

 

Nosaltres defensem calorosament allò que ens defineix com a Festa, el nostre guarnit, i per tant rebutgem els actes vandàlics que el volen destruir. L’agressió produïda el passat mes d’agost va molt més enllà, i per tant, vagi per davant la nostra denúncia i repulsió a qualsevol tipus de violència, més encara en un espai de cultura i diversió com és el de la Festa Major de Gràcia. Però per damunt de tot hi ha la integritat, la seguretat, i la llibertat de totes i cada una de les persones que ens visiten. Amb aquestes accions no ataquen només a una persona, ataquen a tota la Festa Major. Ens solidaritzem amb la família i el noi agredit, i saben, que poden comptar amb nosaltres pel que calgui.

 

Vull aprofitar aquest canal per agrair a tota la gent que a resposta a les peticions d’ajuda per part de la família per aportar informació i testimonis dels fets, i animar a si algú té alguna cosa a dir i encara no ho ha fet, que ho faci, ja que encara no s’han trobat tots els presumptes agressors i és important fer justícia. Pel noi, per la família i per tots els que treballem per una Festa de tots i per tots i que rebutgem taxativament els fets que es van donar la matinada del 15 d’agost.

 

 

Carla Carbonell i Cortés