S’entreguen els premis del concurs de Pintura Ràpida de Festa Major en una edició amb més qualitat i major participació

A les 20:00h del passat dia 29 d’octubre, a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, es va celebrar el lliurament de premis del 19è concurs de pintura ràpida de la Festa Major de Gràcia. La sala estava plena de gom a gom amb la presència de consellers del Districte de Gràcia, dels participants al concurs, les seves famílies, membres de carrers i places guarnides i representants d’entitats gracienques que ens van voler acompanyar en un dia com aquest.

L’acte va començar amb la benvinguda per part de la Carla Carbonell, Presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, que es va felicitar que aquest any hagués augmentat la participació un 40% més respecte l’any passat. En total han estat 31 les obres presentades, millorant també en qualitat i tècnica.  No obstant, el que la Fundació busca amb aquest concurs, segons la Presidenta de la Fundació, és motivar la participació d’artistes treballant al carrer durant els dies de Festa Major, apropant la pintura i el món de l’art a les persones que visiten la Vila per gaudir dels guarnits durant la setmana més important de Gràcia. Seguint aquesta lògia, es va voler reconèixer la feina feta per tots els artistes que van lliurar obres al concurs tot entregant un a un, un diploma a la participació.

Acte seguit es va procedir a la lectura de l’acta que va ser signada pel jurat que va evaluar totes les obres. Aquest any, el jurat estava format per la Conxita Martínez, propietària de la Galeria Comas; Joan Masip, membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya i Manel Civit, artista i dissenyador d’exposicions. Tots ells, van decidir declarar deserts els premis de la categoria A (artistes infantils de fins a 14 anys) i la categoria B (artistes de 14 a 18 anys) ja que les obres presentades encara no havien assolit el nivell que el jurat considerava necessari per ser premiades. No obstant, es va voler valorar l’esforç d’aquests participants amb un petit obsequi de la Fundació, tot motivant-los a seguir treballant i participant en edicions futures. La lectura de l’acta va continuar amb la descoberta de les Mencions d’Honor. Els premiats van rebre de mans de la Presidenta de la Fundació, de Robert Soro García, conseller del districte per Barcelona en Comú; de Jordi Daura Molins, conseller del districte per Unió Democràtica de Catalunya i de Joan Masip, membre del jurat, un diploma commemoratiu, un clauer de la Festa Major i un petit ram de flors. Les Mencions d’honor, per aquest ordre, van recaure en Judith Gangolells i Barrufet amb el drac japonès de Verdi, Josep Plaja López amb els avions del guarnit de Joan Blanques de Baix de Tot i en Abel Pardo Vallejo que va fer una interessant composició del carrer Progrés on s’hi podia apreciar el guarnit de l’any 1933 en blanc i negre, i enmig i a color, els Avatars del guarnit d’enguany.

A continuació es van donar els dos primers premis. El segon premi que constava d’un diploma, un ram de flors, una rajola de la Festa Major d’enguany i un taló de 300€ va recaure en l’artista Julio García Iglesias i en la seva obra que reflectia l’ambient festiu de gent passejant sota el guarnit del jardí japonès de Verdi. Per altra banda, el primer premi que constava també d’un diploma, un ram de flors, una rajola de la Festa Major d’aquest 2015 i un taló de 600€, el va aconseguir en Joan Coch Rey amb la seva obra que representava una tarda de jocs de taula de la gent gran sota els guarnits tardorencs de les quatre estacions del carrer Providència.

Després de la lectura de l’acta es va acomiadar l’acte i en un ambient distès i festiu es va poder gaudir de l’exposició de totes les obres participants que es troba al primer pis de la Fundació de la Festa Major de Gràcia i que es podrà visitar gratuïtament totes les tardes de dilluns a divendres de 17:00 a 21:00h fins el proper 30 de novembre.