LA FÀBRICA DE GUARNITS DE FRATERNITAT DE DALT ES TORNARÀ A ACTIVAR AL 2016

“La fàbrica de Guarnits”, tema que decorava el carrer de Fraternitat de Dalt el 2013 i amb el que van celebrar la seva darrera edició com a carrer de Festa Major s’ha tornat a activar. Tot i que ja era conegut gairebé per tothom, ara ja és oficial, ja que en el darrer Patronat de la Fundació de la Festa Major de Gràcia del passat 17 de desembre, tots els patrons en ple van aprovar el retorn del carrer Fraternitat de Dalt entre Tordera i Siracusa (ETIS) i a hores d’ara ja és un carrer més de la festa, presidit pel seu Patró i representant a la Fundació: Albert Capel i Calvet.

A la Fundació s’ha  rebut aquest fet com un d’aquells regals de Nadal que venen una mica avançats. És realment una molt bona notícia que el carrer hagi decidit tornar a engalanar-se, enriquint encara més la setmana gran gracienca. Després de dos anys de descans han aconseguit tornar a treballar de cara a Festa Major involucrant un grup fix aproximat d’unes 40 persones amb els que volen tornar a sorprendre als graciencs i visitants aquest proper mes d’agost.

Han afirmat que en aquesta reincorporació, el Carrer Fraternitat de Dalt seguirà la seva línia de treball i programació, fugint de concerts i espectacles de gran format i donant molta importància als actes veïnals que ajudin a tenir una bona relació amb l’entorn. Seran els propis membres de la Comissió de Festes del Carrer Fraternitat de Dalt els que dirigiran les activitats que diferenciaran en dues franges. La del matí, que serà dedicada als nens i nenes, i la de la tarda que estarà especialment dedicada a la gent del barri de Gràcia.

Malgrat que la comissió ha començat a treballar des de fa pocs mesos, ja han celebrat diferents jornades i han participat a diferents activitats per recollir fons per al seu funcionament com la Castanyada o la venda de números per la Rifa de Nadal. Així mateix, la comissió ha participat ja en la vida social del barri durant el Dia Internacional de l’infant, programant tallers per a la mainada sota el lema “vine a jugar al carrer” o col·laborant a la 3a Festa de Teixint Connexions per recollir diners per a La Marató de TV3 d’enguany.

Paral·lelament, tots els membres de la comissió, presidits per Albert Capel ja estan treballant en la preparació del guarnit de l’any vinent. Com es de suposar, no han volgut revelar el tema sobre el qual girarà tota la temàtica, però han donat una informació molt rellevant: “ja que hem tornat, volem tornar forts!”. Ja tenim ganes de tornar a veure les seves creacions i de tornar a veure guarnit el tram del carrer Fraternitat de Dalt.