ÈXIT A LA FESTA DE LA GENT GRAN 2015!

La Fundació de la Festa Major de Gràcia, com a organitzadora de la tradicional festa de la Gent Gran es felicita per l’èxit d’assistència en l’edició d’aquest any. Aquest passat dissabte 19 de desembre, la sala d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia, convertida en una improvisada sala de festes, es va quedar petita des de bon començament de l’esdeveniment.


 

A les 17:00h es van obrir les portes de l’espai cultural Albert Musons, seu compartida de la Fundació de la Festa Major de Gràcia i dels Castellers de la Vila de Gràcia, per rebre als convidats a la Festa de la Gent Gran, que esperaven des de feia temps la cita anual. Al entrar van poder visitar les instal·lacions, el pessebre monumental de la Fundació, l’exposició nadalenca que acompanya la sala de la planta baixa i van poder fer temps fins l’hora de l’inici del ball. Un cop van arribar els que més es van fer esperar, el Duet de música en viu “Per fills” va iniciar el ball oficialment.

En poca estona, la pista de ball estava plena de parelles d’edat avançada que gaudien de la festa que anualment els hi organitza la Festa Major de Gràcia en el seu honor, en reconeixement a tota la feina feta fins a l’actualitat i en agraïment a tot el patrimoni oral que ens han llegat aquestes generacions i que tant valorem des del món de la cultura popular.

Al cap d’una hora, tothom va seure i es va iniciar l’exhibició de ball que dues parelles professionals provinents de la comissió de festes del carrer Joan Blanques de Baix van voler regalar-nos. Després del ball de la mazurca i d’un ball llatí, la festa va continuar fins al moment del concurs de ball d’aquelles parelles de gent gran que van voler entrar a competir en concurs. En total hi van haver quatre i els membres del jurat, format per les parelles de ball que havien realitzat les exhibicions, van poder avaluar les parelles mentre aquestes ballaven un pasdoble, un txa-txa-txa i un vals. Després de la deliberació, els jurat va decidir donar el tercer premi a Sofia Olmos i Avelino Heredia; el segon premi a Mercedes Giménez I Tomás Alcaraz atorgant així el primer premi a la parella formada per Mª Teresa Fabregas i Àlex Ballestre, la parella que surt a la fotografia.

En acabar el concurs va seguir la música mentre es treien les safates del berenar. Brioixos amb embotits, patates, olives, canapès, entrepans i pastes salades es van servir primerament per deixar pas als dolços nadalencs: torrons, neules i cava. En acabar el berenar, es va procedir a la rifa dels més de 40 regals que van acabar a parar a les mans dels nostres grans en un ambient festiu i competitiu alhora.

Finalment, la festa va acabar passades les 21:00h, on després de ballar, berenar, riure, compartir una estona de converses i vivències amb companys de la seva edat i voluntaris dels carrers de la Festa Major i dels Castellers, els avis van fer el que durant l’any fan els seus nets. Aquest passat dissabte van ser els avis de Gràcia els que van sortir de festa.