El guarnit de Verdi s’endú el 1r premi de Pintura Ràpida

Com cada tardor, el concurs de Pintura Ràpida ens regala l’oportunitat de tornar a gaudir dels guarnits de la Festa Major de Gràcia encara que sigui ja a finals d’octubre. Sobre tela, i en la tècnica que els artistes hagin cregut millor, davant dels nostres ulls reapareixen aquelles construccions efímeres que ens van permetre gaudir de les nits d’estiu.

 

Així va succeir el passat 27 d’octubre, dia en que s’inaugurà l’exposició de totes les obres que es van realitzar entre el 15 i el 16 d’agost passat i en que també es lliuraren els premis de la vintena edició del Concurs de Pintura Ràpida de Festa Major. L’acte que es va celebrar a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia es va iniciar a les 20:00h i s’incià amb les paraules de la presidenta de la Fundació, na Carla Carbonell i les de la Consellera de Cultura del Districte de Gràcia, na Marta Duñach. Ambdues van coincidir en la importància que tenia el fet de seguir fomentant la convivència entre les arts plàstiques i les arts decoratives dels carrers, tot felicitant-se per aquests 20 anys de concurs de pintura, impulsat des de ben inici per a Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Durant l’acte, després dels parlaments, es va entregar un diploma commemoratiu a tots els participants i es va procedir a llegir l’acta. El jurat, format per un membre de l’Agrupació d’Aquarel·liestes de Catalunya i representants de les Galeries d’art Comas i BCM Art Gallery van decidir donar 3 mencions d’honor als concursants. La primera se la va endur l’obra de Robert Martí, que representava el Drac de Gràcia durant el correfoc de Festa Major. La segona menció d’honor va recaure en l’obra de Joan Coch, una aquarel·la que reproduïa el fons marí del carrer Tordera. La tercera menció d’honor se la va endur Ramon Pujolà, on es veien els tentacles del pop de Jules Verne del guarnit de Travessia de Sant Antoni.

 

Així mateix, el jurat va decidir atorgar el 2n premi a Julio García per la seva obra que representava el guarnit del carrer Fraternitat de Baix, el guanyador del concurs de guarnits d’enguany, amb les seves ja característiques cames gegants del submarinista que fondejava la “Mar Salada”. El premi estava dotat d’una rajola de la Festa Major de Gràcia, un ram de flors i 300€. El primer premi, i per tant la guanyador del 20è concurs de Pintura Ràpida de Festa Major fou Núria Riba, amb la representació del guarnit cinematogràfic del carrer Verdi. En ells s’hi observaven la catifa vermella, les càmeres de cine i les bobines de cintes de pel·lícula que tant caracteritzaven el guarnit de Verdi d’enguany. El premi estava dotat de la tradicional rajola de la Festa Major, un ram de flors i 600€.

 

Un cop acabat el lliurament de premis, es va continuar la festa de la inauguració de l’exposició amb una copa de cava per tots els assistents. L’exposició de totes les obres participants es podrà visitar gratuïtament cada dia, de dilluns a divendres, de 17 a 21h a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia (c/Alzina, 7).