20 ANYS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE FESTA MAJOR

El passat 11 de novembre a les 20h, la sala de plens del Districte de Gràcia es va omplir de gom a gom per tal de veure els guanyadors del XXè concurs de fotografia de Festa Major que organitzen tant la Fundació de la Festa Major de Gràcia com el Taller d’Història de Gràcia – Centre d’estudis. En presència dels presidents d’ambdues entitats i del president del Districte de Gràcia, Gerard Ardanuy i de la Consellera de Cultura de Gràcia, Marta Duñach, tots quatre van coincidir en les felicitacions mútues per aconseguir arribar a la fita del XXè aniversari del concurs amb un augment de participació.

Enguany, el concurs ha comptat amb la participació de 51 fotògrafs que han presentat 133 obres al concurs. Temàtiques, colors, guarnits, actes veïnals i de cultura popular i tones i tones d’imaginació i fantasia van ser els protagonistes de totes i cada una de les fotografies que es van projectar a la sala de plens. En llegir l’acta del jurat, format per Neus Valls, tècnica en comunicació audiovisual i treballadora de Gràcia TV; Sergi Moriana, fotògraf i artista visual i Ramon Vinyeta de l’Associació Fotogràfica de Gràcia, es van proclamar els 10 finalistes del concurs. Tots ells van pujar a l’escenari a rebre un ram de flors i un diploma commemoratius.

L’acte va continuar fins a descobrir els 3 primers premis. El 3r premis. El 3r premi va recaure en Marco Schmitz per la seva fotografia titulada “Foc”. En Marco va accedir a l’escenari per rebre el seu diploma, el ram de flors, unes làmines cortesia del Districte de Gràcia, la rajola de la Festa Major d’enguany i un taló de 200€. La seva fotografia mostrava l’Atzaries, la nova bèstia de foc de La Vella que es va estrenar aquest mateix any.

 El 2n premi va anar a parar a Xavier Malet i Mumbrú i la seva obra “Qüestió d’ous” on retratava a dos avis tallant munts i munts d’oueres al carrer per tal de realitzar el seu guarnit. En fotògraf va accedir a l’escenari per rebre el seu diploma, el ram de flors, unes làmines cortesia del Districte de Gràcia, la rajola de la Festa Major d’enguany i un taló de 180€.

El primer premi va arribar finalment quan el conductor de l’acte va anunciar que Joaquim Bonada i Vergara l’havia aconseguit amb la seva fotografia “Un passeig per l’Espai”, una interessant perspectiva del guarnit del carrer Llibertat on apareixia una astronauta sobre un fons de plàstics i materials negres que simulaven l’Espai. En pujar a l’escenari, Joaquim Bonada va rebre l’aplaudiment de tota la sala, a més a més del seu diploma, el ram de flors, unes làmines cortesia del Districte de Gràcia, la rajola de la Festa Major d’enguany i un taló de 300€.

En acabar la lectura de l’acta, es va convidar a tothom a baixar a la sala d’exposicions on ja hi estaven totes les fotografies participants i on es va servir una copa de cava i un pica-pica per tal de celebrar el XXè aniversari d’aquest concurs. L’exposició es podrà visitar a diari a la Seu del Districte de Gràcia fins el proper 25 de novembre.