La Festa Major, convidada especial a Còrdoba

El passat 26 de novembre, l’ajuntament de la andalusa ciutat de Còrdoba va convidar a la Festa Major de Gràcia per tal de participar en les “Jornades d’experiències ciutadanes” que enguany duien per lema “Transformant el nostre entorn des de la Creativitat”. La presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, na Carla Carbonell, acompanyada de la tècnica de l’entitat, na Cristina Pérez van assistir a aquestes jornades per tal d’exposar i explicar als assistents qui som, què fem i com treballem. Amb una presentació de powerpoint es va explicar que la Festa Major de Gràcia és hereva de quasi 200 anys de tradició  on sempre han imperat els valors de cohesió ciutadana, creativitat i sentiment de cooperació i veïnatge com a fil conductor al llarg del temps.

La intervenció de la Fundació de la Festa Major de Gràcia va ser rebuda amb interès i gran expectació tant per part dels organitzadors com dels assistents a la ponència. Els valors i el model festiu de Gràcia, segons ells mateixos, és un model d’èxit de referència que cal seguir i intentar implementar en diferents ciutats malgrat la complicació que això suposa, per tot el que hi ha darrera de la decoració dels carrers i més enllà de la setmana de festes.

Durant la jornada de debat, també es van poder escoltar experiències com el “Projecte Imatgesla: estètica relacional i veïnal” que es realitza a la mateixa ciutat de Còrdoba o el de la representació veïnal de l’obra “Fuenteovejuna”. En finalitzar la conferència es va poder procedir a la realització de preguntes i per acabar, en nom de la Fundació es va fer entrega de la memòria d’activitats de l’entitat i la rajola del cartell de la Festa Major, el present institucional per a l’Ajuntament de Còrdoba que ens va convidar a aquesta jornada on vam poder explicar els nostres valors i tot allò que fa que la Festa Major de Gràcia sigui molt més que una setmana plena d’activitats culturals.