LA REINA CARNAVAL VOL QUE ET SUMIS A LA SEVA RUA!

rua

Un any més en arribar febrer tot ens fa pensar el l’arribada del temps de Carnaval, un dels més esperats i esbojarrats de l’any a parts iguals! Enguany, qui visitarà Gràcia serà la Reina Carnaval per tal de posar-ho tot del revés i ajudar-nos a ser, encara que sigui per unes hores, allò que més ens agradaria ser.

La Reina del Carnaval ens ha demanat que organitzem una bona rua per celebrar el seu regnat el proper dissabte 2 de març. Obrim la inscripció a tothom, individuals, grups, comparses, entitats, associacions, escoles, ampa’s, esplais, tallers i tothom que vulgui passar una bona estona amb nosaltres desfilant sobre una catifa de confetti de colors!

Us adjuntem la informació bàsica perquè ho acabeu de reflexionar i vingueu corrents a inscriure-us des del 4 al 25 de febrer! Som-hi, us estem esperant!!

rei

 

INFORMACIÓ BÀSICA PELS PARTICIPANTS A LA RUA DE CARNAVAL DE GRÀCIA 2019

 

BASES DE LA RUA DE LA VILA DE GRÀCIA

 

1.- INTRODUCCIÓ:

 

El Carnaval és un dels moment àlgids de la cultura popular i dels més importants del cicle festiu de l’any a Barcelona. La Rua de dissabte de Carnaval és potser la seva activitat més destacada i notòria. La Rua esdevé un aparador de la vitalitat del Carnaval de Gràcia alhora que convida a comparses d’arreu de Catalunya a participar-hi. Des de la recuperació del Carnaval després de la dictadura franquista, la societat civil organitzada gracienca que ja s’unia per preparar la Festa Major d’agost es va decidir unir per celebrar la recuperació del Carnaval al carrer. Des de llavors i fins ara, la Fundació Festa Major de Gràcia i els festers i festeres de la Vila han estat els organitzadors de la Rua de Carnestoltes.

 

2.- RUA DE CARNAVAL

 

2.1.- Convocatòria: La Rua se celebrarà el dissabte dia 2 de març de 2019 i començarà a les 18 hores.

 

El lloc de concentració serà els Jardinets de Gràcia (oficialment anomenats Jardins de Salvador Espriu) a les 16:30h i haureu de presentar-vos al punt de recepció que estarà prou visible als Jardinets.

 

El recorregut serà el següent:

 

  • Sortida dels Jardinets de Gràcia
  • Pujada per Gran de Gràcia
  • Travessera de Gràcia
  • Milà i Fontanals
  • Puigmarti
  • Torrent de l’Olla
  • Diluvi
  • Plaça Vila de Gràcia

charleston

2.2- Condicions per participar

 

Tothom pot participar a la Rua del Carnaval de la Vila de Gràcia. Tanmateix hi ha diferents possibilitats per optar a un dels premis que l’organització estableix amb l’objectiu de fomentar la creació artística i la participació ciutadana.

 

 

2.3- Premis:

 

Els premis seran els següents:

 

  • Premi a la millor disfressa infantil
  • Premi a la millor disfressa d’adult
  • Premi a la millor comparsa
  • Premi a la originalitat (atorga el mercat de l’Abaceria)
  • Premi al millor AMPA o ESPLAI (premi únic a la millor comparsa original i divertida)
  • Premi a la reutilització

 

Aquests es lliuraran al balcó del Districte de la Plaça de la Vila i s’entregaran al finalitzar la Rua i després de la lectura del Ban del Rei Carnestoltes.

 

 

a) Participar sense concursar

 

Les comparses que vulguin simplement desfilar sense opció a premi ho podran fer ja que no és obligatori concursar. En aquests casos no caldrà que s’inscriguin prèviament, però sí que hauran de comunicar a l’organització la seva intenció d’assistir a la rua. En qualsevol cas desfilaran darrera de l’última comparsa inscrita i en la posició que els assigni l’organització.

 

b) Concursar per l’obtenció dels premis atorgats pel jurat

 

Un jurat valorarà als participants que s’han inscrit al concurs.

 

hippies

2.4- Procés d’inscripció

 

Per a optar a un dels Premis de la Rua és obligatori haver-se inscrit prèviament del 4 al 25 de febrer de 2019.

 

Les inscripcions es podran realitzar:

 

  • Espai Jove La Fontana - Punt d'Informació Juvenil

(Gran de Gràcia, 190-192. Tel 93 3681005)

 

De dilluns a divendres de 17 a 21h

Dilluns i dijous, de 10 a 15h.

 

 

  • Fundació Festa Major de Gràcia

(Alzina, 9.  Tel.93 459 30 80).

 

de dilluns a dijous de 17h a 21h

Divendres de 10  a 13:30h.

 

Es pot participar de manera individual o bé de manera col·lectiva (comparsa) amb un grup no inferior a 5 persones.

 

2.5- Identificació

 

Les comparses han de portar de forma visible un rètol amb el nom que les identifica. Aquest rètol serà confeccionat pel mateix grup.

 

Pel que fa als participants individuals, no cal identificar-se amb cap rètol. L’organització us facilitarà un número que us identificarà davant el jurat.

 

motos

2.6- Actuació davant el jurat

 

A diferència dels anys anteriors no hi haurà actuació al carrer Gran de Gràcia abans de girar a Travessera de Gràcia. Des de l’organització es vol evitar distanciaments entre les comparses degut a l’estona que aquestes estan actuant davant el jurat. En una primer moment, el jurat estarà durant el recorregut observant les comparses d’una manera no identificable. D’aquesta manera es valorarà que la comparsa que porta coreografia vagi ballant i fent gresca durant tot el recorregut. Un cop arribats a la Plaça de la Vila, davant del Districte de Gràcia hi haurà un espai reservat per tal que les comparses que ho vulguin puguin fer una coreografia davant el jurat. És important que la coreografia no superi els 2 minuts de durada. Hi haurà voluntaris de l’organització vetllant perquè així sigui i que el temps d’espera per entrar a plaça no es faci tant llarg ni per a la resta de les comparses ni per la gent que està veient la Rua. El no complir aquest requisit suposarà pèrdua de puntuació en la valoració del jurat.

 

La comparsa pot portar camió, vehicle o cotxe de suport decorat de manera adient amb la temàtica de la comparsa i per acompanyar el grup i portar la música . El vehicle es situarà davant de cada comparsa.

 

2.7- Normes de participació a la Rua de Carnaval:

 

  • Les persones que desfilen a la Rua de Gràcia, tant a nivell individual com en comparsa han d’anar disfressades.

 

  • Les comparses (agrupacions de més de 5 persones) han d’anar disfressades d’una temàtica comú.

 

  • El Carnaval és una festa de transgressió i disbauxa, per tant es valorarà positivament aquelles comparses que accentuïn la vessant més crítica i satírica de l’actualitat amb les seves disfresses o amb la seva comparsa.

 

 

  • Les comparses han de desfilar de manera continuada, no han de deixar grans espais entre unes i altres.

 

  • Per tal de vetllar per la qualitat de l’espectacle de carrer, les comparses que participen del seguici de la Rua seran conscients que estan actuant durant tot el recorregut. Això implica que les que portin coreografia hauran d’anar ballant durant tot el circuit amb una coreografia mòbil que no aturi la rua. Les que no porten coreografia aniran interpretant el seu rol durant el recorregut.

 

 

  • Les agrupacions que vinguin a la Rua amb algun tipus de vehicle han de portar-lo amb la ITV passada i amb totes les normatives complertes.

 

  • L’organització, en aquest cas la Fundació Festa Major de Gràcia, té una assegurança de Responsabilitat Civil que cobreix danys durant el recorregut de la Rua. L’anada a la plantada o la tornada de la Rua a les vostres seus no queda coberta per aquesta assegurança.

 

  • Durant el recorregut i a l’entrada a plaça hi haurà voluntaris de l’organització identificables que estaran al vostre servei per a qualsevol consulta i als que haureu de fer cas quan us donin informacions de com avançar, augmentar o reduir el ritme de desfilada, canvis inesperats en el recorregut, etc.

 

  • No es podrà prendre cap decisió de manera unilateral. Qualsevol canvi en l’ordre de sortida, d’arribada o en qualsevol tipus d’incident s’haurà de consensuar abans amb els membres de l’organització.

 

 

  • Les comparses i els participants que es presenten accepten les condicions anteriorment citades.

 

 

  • Tothom que desfili i participi de la Rua ha de venir disposat a passar-s’ho bé i a gaudir del moment, és una regla importantíssima dictada pel Rei Carnestoltes!

 

L’ORGANITZACIÓ ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR EL RECORREGUT  O NO AUTORITZAR LA PARTICIPACIÓ A LA RUA, EN CAS DE NO COMPLIR ALGUNA D’AQUESTES EXIGÈNCIES.

 

guerra