TORNEN ELS JOCS FLORALS DE LA CULTURA POPULAR GRACIENCA

concurs literari

El passat divendres 26 d’abril es celebrà la gala de lliurament de premis de la 16a edició del Concurs Literari Vila de Gràcia. Aquest concurs, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia, la Federació de Colles de Sant Medir i el Centre Moral de Gràcia és a tots els efectes els jocs florals de la cultura popular gracienca. Des de les entitats, es dóna suport a la creativitat i la literatura convocant aquest concurs de contes, poesia i textos teatrals de temàtica lliure o on la Festa Major o la festa de Sant Medir siguin protagonistes d’algunes de les accions.

El llistat de premiats va ser el següent:

  • Concurs de Textos Teatrals: Josep Aquilina per la seva obra “Mossèn Magí”
  • Premi Jocs Florals (participants de 12 a 14 anys): Clara Garreta per la seva obra “Un somni fet realitat”.
  • Premi de poesia “El Centre” (temàtica lliure) per Sheila Llamas per la seva obra “Lliure”.
  • Premi de poesia “Festa Major de Gràcia” a Guillem Fornés per la seva obra “Una festa feta amb Gràcia”.
  • Premi de poesia “Sant Medir”: el jurat el declara desert.
  • Premi de contes “El Centre” (temàtica lliure) per Inés Corral per la seva obra “El llibre de l’avi”.
  • Premi de contes “Festa Major de Gràcia” a Antònia Molera per la seva obra “Jo també sóc del barri”.
  • Premi de contes “Sant Medir” a Teresa Vergés per la seva obra “Pare, podré tornar a Sant Medir?”

Després de molts anys d’intents i reformulacions, per primera vegada hem aconseguit augmentar notablement la participació en la franja adulta tant en la secció de contes com en la secció de poesia. Entre les dues, hem augmentat un 45% la participació. Aquest ha estat un motiu de satisfacció per als organitzadors que ens esperona a seguir treballant en aquesta direcció per fomentar el diàleg entre cultura popular i literatura.

cor vivace

L’acte es va celebrar al teatre del Centre Moral i va ser presidit per la consellera de cultura del Districte de Gràcia, na Marta Duñach i pels presidents de les tres entitats organitzadores: Carla Carbonell, Carlos Pablos i Josep Antoni Torralba. Per tal d’enriquir l’acte, després del lliurament de premis es va celebrar un breu concert de quatre peces on el Cor Vivace ens va deleitar amb versions de peces mítiques de rock. El Cor Vivace és la secció més nombrosa de cant coral del Cercle de Gràcia i ha participat en diversos programes de ràdio i televisió sembrant molts èxits.