Festa Major de Gràcia, 40 anys d’Ajuntaments Democràtics

expo

Gràcies a la col·laboració que la Fundació Festa Major de Gràcia manté amb el Taller d’Història de Gràcia-Centre d’Estudis cada any a portes de Festa Major podem inaugurar una nova mostra que ens ofereix noves perspectives de la Festa Major de Gràcia. Enguany que celebrem 40 anys d’Ajuntaments Democràtics, la mostra comisariada per Josep Mª Contel fa un repàs d’aquesta relació entre festa i administració.

plafó

Els darrers anys del franquisme la festa es trobava en perill d’extinció. Quatre carrers resistien els profunds canvis socials que van suposar els anys 60 i 70 amb l’arribada del cotxe utilitari, el televisor a la majoria de les llars, el naixement de la classe mitjana, les segones residències i l’estiueig. L’arribada de la democràcia, la llibertat d’associació i les ganes de la població de recuperar el carrer van propiciar que en arribar al poder, els Ajuntaments Democràtics es sumessin a la festa desenvolupant un paper molt actiu en aquesta. Gràcies a ells i a les ganes del veïnat de Gràcia per millorar i enriquir la seva festa major, aquesta va adquirir un nou impuls i ens va portar a la festa que coneixem ara.

plafó fotos

Aquesta relació estreta entre administració i festa és la que es podrà trobar en l’exposició d’enguany. Històries, noms propis i fets de la nostra història recent que poques vegades s’ha explicat degut a la proximitat en el temps. Podreu visitar la mostra des del 26 de juliol al 13 d’agost a la sala d’exposicions de la seu del Districte de Gràcia (Plaça de la Vila de Gràcia, 2).