LA HISTÒRIA PASSEJA PER LA FESTA, UN RECORREGUT PER 2 SEGLES DE FESTA MAJOR

portada

Can Musons (c/Alzina, 9), la seu social de la Fundació Festa Major de Gràcia es vesteix de gala per viure la seva setmana gran. Del 15 al 21 serà el punt d’informació de la Festa i per tant, un lloc ben visitat per rebre informacions de la festa però també perquè serà un dels llocs on hi haurà exposicions per ampliar coneixements de la festa gracienca.

Des del 24 de juliol i fins el 21 d’agost es podrà visitar l’exposició “La Història passeja per la Festa” comissariada per Josep Fornés, pedagog, antropòleg i director del Museu Antropològic i de les Cultures del món a més a més de ser patró de la Fundació. En aquesta mostra es podrà veure com la festa ha estat sempre marcada pels fets històrics i sociològics que li ha tocat viure des de 1817, any del seu naixament fins a l’actualitat. A través de més de 120 objectes originals que han estat especialment seleccionats per expressar de manera simbòlica el pas del temps, es podrà conèixer molt millor aquesta festa que nasqué a principis del segle XIX.

expo

A la mostra també s’hi homentaja als festers i festeres, constructors anònims dels guarnits que decoren Gràcia durant la setmana gran. Per això també s’hi podrà veure el magnífic document audiovisual de la pel·lícula domèstica de la família Rojo que ens mostra imatges de la festa major de 1935, la darrera festa en llibertat. Aquestes, són les imatges en moviment més antigues de la festa que s’han localitzat fins al moment i tenen un gran valor històric i sentimental. A l¡exposició també es fa un homenatge a les colles de cultura popular, les altres protagonistes de la festa. S’hi podran veure els dos gegantons originals de la Festa Major de Gràcia així com els vestits originals que lluien els primers dimonis de Gràcia.

gegants

El comissari de la mostra realitzarà 4 visites guiades. Dues el dia 20 d’agost a les 18h i a les 19:30h i dues el dia 21 d’agost a les 11:30h i a les 12:30h. Podeu reservar les vostres places de manera totalment gratuïta enviant un correu a [email protected] indicant quantes places voleu reservar i a quina sessió us voleu inscriure. No deixeu perdre l’oportunitat de veure com història i cultura popular han anat de la mà per la Festa Major de Gràcia des de fa més de dos segles.

vídeo