Salutació de la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia

carla

Amics i amigues,

Benvinguts i benvingudes a la Festa Major de Gràcia!

Un any més estem molt il·lusionats i il·lusionades de celebrar la Festa Major amb tots vosaltres.

El mes d’agost, que normalment és símptoma de vacances i calor, obre les portes a la nostra Festa. Els carrers s’omplen d’aventures i d’històries. Les façanes llueixen plenes de colors. Els ulls dels més menuts i les més menudes reflecteixen fantasia i la imaginació vola des de la feina de festers i festeres al gaudi de totes les persones visitants.

La Festa ja és aquí. Com cada any, quan s’apropen aquestes dates, el temps s’ajusta, la feina s’acumula, les corredisses incrementen i els nervis s’accentuen, pensant en què tot estigui perfecte pel dia 15.

Hores i hores de feina. Petites cremades amb la pistola de silicona. Esgarrapades del filferro o la tela de galliner. Rampa als dits de tallar amb tisores... Tot això no és res comparat amb les estones compartides. Discutir i decidir el tema del guarnit. Fer els primers dissenys i esbossos. Configurar el mapa del carrer. Construir els primers prototips. Repensar, redibuixar, redefinir i refer. Tot en una feina conjunta. Braç a braç. Sumant els coneixements i habilitats de cadascú per treballar i tirar endavant un guarnit d’insomni.

Per mi és un honor compartir la Festa Major amb tots vosaltres, un any més.

Malauradament, un cop més enyorarem a aquelles persones que es troben involuntàriament lluny de casa i no ens poden acompanyar en la celebració d’aquesta Festa, com solen fer.

Us emplaço a què vingueu, participeu, gaudiu i sobretot respecteu la nostra Festa. L’esforç de tot un any que compartim amb il·lusió.