La Festa de la Gent Gran s’omple d’esperit del Nadal

gent gran

Un any més, la Fundació Festa Major de Gràcia va retre homenatge a la Gent Gran de la Vila organitzant-los una festa per a ells. En l’edició de 2019 que se celebrà el passat dissabte 21 de desembre, però hi hagué una visita molt especial que donà el tret de sortida a la festa: la visita de l’Esperit del Nadal. Aquest capgros irrompé enmig del cub d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia (convertit per a l’ocasió en una sala de festes) acompanyat pel seu camarlenc el Sr Caneló d’Escudella i Bontorró. Mentre el seu camarlenc parlava amb el públic explicant la importància de l’esperit del bon ambient durant les festes nadalenques aparegueren també la Tardor, l’Hivern, La Primavera i l’Estiu acompanyats dels seus corresponents mesos de l’any. Després de parlar i fer bromes amb la gent gran de la festa, van homenatjar a tothom amb el seu ball especial interpretat per l’Esbart de Rubí al so de les músiques dels Grallers Rajolers. En acabar el seu ball inaugural, l’Esperit del Nadal va treure’s el barret per mostrar el pessebre que duia al cap.

esperit

Acabada la dansa, l’Esperit del Nadal i el seu seguici accediren a la planta principal de Can Musons per visitar i inaugurar oficialment el pessebre monumental. La seva sortida de l’entitat va ser una autèntica festa que es convertí en cercavila pels principals carrers de Gràcia fins acabar a la Plaça de la Vila.

ball

Mentrestant, la festa i la música continuaven a Can Musons de la mà del grup Solimar que interpretava els grans èxits de temps passats per tal de fer ballar als més grans de la Vila de Gràcia. En aquesta edició van assistir quasi 300 usuaris provinents de tots els barris del Districte de Gràcia. La festa que començà a les 17h tingué una hora de ball amb música en directe i després una mitja part on es van servir entrepans de tot tipus, canapès i les tradicionals postres nadalenques: torrons, neules i polvorons amb cava. La festa es reinicià amb una exhibició de balls de saló a càrrec de festeres i festers del carrer Joan Blanques de Baix i en acabar es va reprendre el ball fins una hora més tard. Quan la pista es buidà arribà el torn de la gran rifa de regals on es repartiren més de 100 obsequis. D’aquesta manera, la família festera va agrair a tota la gent gran de la Vila la seva trajectòria i el llegat que ens ha regalat.

rifa