Discurs de la Cartera Reial Ona

Ona

Bona tarda nenes i nens de Gràcia,

Quina plaça més plena què tenim, oi companyes?

Ens presentarem: som la mà dreta de Ses majestats els Reis d’Orient. Recollim les cartes de les nenes i nens graciencs als què us portem un any cuidant i vigilant de manera invisible, veient allò que feu bé i allò que no feu tan bé. Demà a la nit repartirem tot allò que hagueu demanat de manera conjunta amb els Reis. L’Estel de Foc ho farà amb el rei Baltasar, la Sitar amb el rei Gaspar i jo mateixa, l’Ona, ho faré amb el rei Melcior.

Fidels a la nostra cita les Carteres arribem un dia abans que ells per facilitar-los la feina.

Us heu portat bé aquest any?? Ui aquí no ho acabem de sentir! Petits i grans: us heu portat bé?

Hem estat comentant totes les Carteres de camí cap aquí, que aquest any potser us heu portat millor que l’altre, oi? Suposem, per tant, que aquest any el Patge Carbonilla no tindrà gaire feina.

Us volíem explicar que des de l’Orient, d’on venim, se sent molt a parlar d’aquest poble català. Sembla que feu moltes coses bones, però per desgràcia en el nostre viatge fins aquí hem vist que hi ha nens i nenes que no tenen la mateixa sort que les nenes i els nens de Gràcia, perquè al seu país hi ha guerra, fam i molts d’ells han hagut de fugir de les seves cases. Per això us demanem que sigueu solidàries amb aquelles persones més desafavorides per tal de poder fer un món millor. Vosaltres sou el motor i sabem que podem comptar amb totes i tots!

Recordeu que els millors regals no són aquells que venen embolicats, sinó que algú que us estimi us llegeixi un conte a la nit, us porti d’excursió, us dediqui el seu temps…aquest és el millor regal que us poden donar els grans: el seu temps.   

Nosaltres les Carteres Reials aquest any també hem escrit una carta…. Voleu saber què hem demanat??

Volem demanar acolliment, un món mes just, que aquests nadals siguin els darrers on hi hagi persones allunyades de les seves famílies, que retorni la pau, la justicia i la llibertat a casa nostra.

Estem molt emocionades perquè es compleixin els nostres desitjos!

Doncs no esperem més, baixem cap a la Carpa Reial i comencem a recollir les vostres cartes!

Bon any 2020 i màgica Nit de Reis per a tothom!