ARRIBO DE LA REINA CARNAVAL 2020

ARRIBO

A continuació, el text íntegre del manifest de l'Arribo de la Reina Carnaval d'enguany:

 

"Festeres i festers, romeves i romeus, castelleres i castellers: gracienques i graciencs tots! Us faig saber que la Reina de la gresca i la cràpula, la Reina del Carnaval, ja ha arribat! I aquest any no estaré sola en el meu regnat, la Bufona m’ajudarà a que no se’ns passi ni una!

Avui, amb aquest vestit que amaga l’excés dels torrons, que a mi se me’n refot! jo em veig estupenda....!! doncs com anava dient, amb la meva corona i el meu ceptre de poder, em disposo a llegir el meu ARRIBO. O sigui que, nenes, nens, vilatans i vilatanes, boques tancades i orelles obertes!

Ja ha passat un any de rutina, d’obligacions i mala llet, sobretot, molta mala llet. Un any gris, sentenciat, tot i omplir carrers i places de lila i groc o banderes multicolors. Però per això ara estic aquí per abolir les lleis, els estatuts i les jerarquies, i decreto que durant set dies, la rauxa i la disbauxa ompli la Vila de Gràcia. I us anuncio que a partir d’avui i coincidint amb la meva arribada es dona per reinstaurada la República Carnavalera Independent de Gràcia de 2020!!

Avui celebrem el Dijous Gras, on la botifarra d’ou i la truita n’és coprotagonista. Omplim els carrers de xala, gresca i anarquia, sense càstig! això sí, descontrol absolut, però saludable. No deixeu que cap energumen us destrossi el vostre vestit, ja ho patim prou amb els guarnits de la Festa Major. A partir d’avui i durant set dies, us convido a llençar per la finestra la veritat i la mentida, la creació i la destrucció, a pentinar-vos i vestir-vos com vulgueu i a calar foc a l’avorriment. Què en penseu? Tranquil·litat, jo us avalo, perquè sóc la Reina! i a més a més, d’aquí a res, quan s’enterri la sardina, em donareu per morta. Ep! i abolida la llei, abolida la pena.

Així que el proper dissabte, arreplegueu el que teniu per casa, poseu-vos-ho on vulgueu i desfileu amb mi i la meva cort a la rua de la Vila de Gràcia. Acompanyeu-me amb els vostres balls i alegria, canteu per tot arreu, recordeu: al Carnaval tot s’hi val!

I l’any que ve, recordeu que aquí hi tornaré a ser, i m’explicareu que heu seguit sent feliços i que heu viscut dia rere dia alegres i contents. Perquè us ho mano jo! La Reina més poca-solta, la Reina de la disbauxa i la rauxa, la magnànima Majestat, la Reina del Carnaval.

 

I perquè així consti, signo aquest ARRIBO a la Vila de Gràcia a dia 20 de Febrer.

 

Queda inaugurat el Carnaval 2020!

 

Visca el Carnaval i llarga vida a la Reina!"