Èxit de participació a la festa de Dijous Gras de Can Musons

FESTA

La Casa de la Festa de Can Musons es tornà a omplir de la gresca i els colors del Carnestoltes gràcies a la festa organitzada per les 3 entitats de cultura popular que comparteixen aquest equipament: Castellers de la Vila de Gràcia, Federació de Colles de Sant Medir i la Fundació Festa Major de Gràcia. Des de les 19h on es van obrir les portes de l'equipament un gran nombre de persones van entrar a la festa preparades amb màscares, barrets i disfresses disposades a celebrar l'inici de la setmana més esbojarrada de l'any mentre el PD Wulfric amenitzava la festa.

JURAT

A les 19:30h, un representant de cada una de les entitats va actuar com a jurat del 2n concurs de truites de Dijous Gras. Al concurs van participar una desena de truites de tot tipus i sabor. A més a més, la presentació també jugava un paper important ja que les cuineres i els cuiners van decorar-les amb motius carnavalers. Just abans d'iniciar el sopar va arribar el moment àlgid de la nit, on després d'un any, la Reina Carnaval tornava a fer la seva aparició entre una pluja de confetis i aplaudiments. La Reina, que aquest any recordava a l'Alícia Pasqual de l'Esbart Vila de Gràcia, va pujar a l'escenari per llegir el seu Arribo (el trobareu sencer en el següent article) i va donar per instaurada la República Independent Carnvalera de Gràcia.

aRRIBO

En acabar l'Arribo es va iniciar el sopar popular de ranxo. En aquest sopar es van poder degustar les menges típiques d'aquesta festa: botifarra d'ou, les truites del concurs i coca de llardons per postres. En acabar el sopar, la Reina Carnaval tornà a pujar a l'escenari per lliurar els premis de la nit. El tercer premi del concurs de truites fou per Neus Duran per la seva truita de patates, ceba, pastanaga i all. Com a premi, guanyà un lot de productes de cuina cortesia de la botiga Culinarium.

3

El segon premi del concurs de truites fou per Mari Luz i la seva truita gallega de xoriço i pèsols. Com a premi es va endur un sopar per a dues persones a la famosa tuiteria gracienca de "La Ceba".

2

El primer premi del concurs de truites se'l va endur na Manolita Domínguez amb el seu fantàstic pastís de truites. En aquest pastís cada pis era un tipus de truita diferent: de carbassó, de patata i ceba, de formatges, xoriço i escalivada. Com a premi s'endugué una càpsula formativa a la prestigiosa escola de cuina de Mireia Carbó, ubicada també a Gràcia.

1

Tot seguit, adjuntem la classificació final del concurs de truites del Dijous Gras 2020:

classificació

Després de la passarel·la de disfresses on van participar totes les persones que venien disfressades a la festa el jurat, format per un representant de cada una de les entitats de Can Musons. Aquest, amb la Reina Carnaval van decidir lliurar el premi de la nit a "Cinemes Martina". Aquest premi va representar un dinar per a dues persones al restaurant "Riera 29", ubicat a la Riera de Sant Miquel 29, de Gràcia.

MARTINA

Després dels premis, la festa i la diversió va durar fins les 23h amb la música en directe de La Portàtil FM.