LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2020 JA TÉ IMATGE OFICIAL

CARTELL 2020

Divendres 24 d’abril de 2020 a les 18h, a través d’un directe del canal de youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia, l’entitat ha fet pública la imatge guanyadora del concurs de cartells d’enguany. L’obra de Sergi Solans ha estat l’escollida d’entre les més de 80 obres presentades a concurs en una edició que s’ha vist afectada pel COVID-19 i que per tant s’ha hagut de fer totalment a través d’eines digitals.

L’obra guanyadora representa l’entramat urbanístic de Gràcia amb el campanar al bell mig. A cada carrer, plaça o racó del disseny trobem activitat, música, guarnit i cultura popular en un clar exemple del que representa la festa gracienca: un munt d’espais  i activitats festives simultànies. Tanmateix també s’hi veuen reflectides les diferents mirades i perfils dels celebrants: els festers i festeres, la família que passeja veient els guarnits, la veïna que decora el seu balcó, els joves que van al concert i fins i tot l’equilibri de gènere en el disseny i el ball.  Un munt de mirades, activitats i escenes que passen en paral·lel però que en són una de sola: la Vila de Gràcia en festes. El canvi de bases en el concurs recupera el nom original de la festa “Festa Major de Gràcia” enlloc d’anunciar la festa tradicional amb un eslògan (“La Festa, Gràcia!”) com ho portava fent en les darreres dècades.

El jurat, format per persones provinents del món de l’art, el disseny, la il·lustració i les comissions de festa major van triar les 15 obres finalistes, d’entre les quals hi ha el podi guanyador: el primer pemi per a Sergi Solans, el segon per a Tresa Calvó i el tercer per a Albert Roura. El conjunt de les 15 obres ha estat escollit pel jurat per destacar les propostes més innovadores i que més sobresortien destacant el disseny, el concepte, la tipografia, l’artesania, la distribució d’elements en l’espai entre d’altres conceptes a tenir en compte. Com ve sent tendència en les darreres edicions, ens enorgulleix promoure i actuar com un aparador del talent i l’empenta del disseny femení ja que de les 15 obres finalistes, 10 han estat realitzades per dones i només 5 per homes. Totes elles es podran visitar a l’exposició que tindrà lloc a la seu social de la festa a l’Espai Albert Musons (c/Alzina, 9) des que es puguin obrir els equipaments municipals fins a la setmana de Festa Major.

La preparació s’intensifica i el compte enrere de la Festa Major de Gràcia s’inicia amb la presentació del cartell. L’organització és conscient de la greu crisi sanitària i social que estem travessant i per això més que mai treballa colze a colze amb l’autoritat competent per oferir la millor Festa Major possible per aquest any. La Festa Major és el màxim exponent d’identitat del veïnat gracienc i conscients d’això l’organització treballa perquè aquesta tradició aporti una mica d’il·lusió i oxigen a la societat civil gracienca després de mesos de confinament estricte.