Entrevista a Sergi Solans, autor del cartell de la Festa Major

cartell

 

L’il·lustrador Sergi Solans Godoy, veí de Gràcia, va ser el  guanyador del 27è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

 

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?

És un concurs que em feia molta il·lusió participar, ja que era una manera activa de formar part de la festa com il·lustrador.

 

Què representa el seu cartell?

És un exercici visual de l’entramat de carrers i cases de la vila, on en cadascun dels racons és celebrar una activitat festiva. Però el més interessant del cartell, no és la seva visió convencional, sinó que el pots anar girant mentre descobreixes les diferents accions que l’omplen de vida.

 

La Covid-19 ha tingut alguna cosa a veure?

Bé, la covid-19 només ha estat el motiu perquè m’he presentat al concurs, primer per disposar de més temps lliure i segona a causa de l’ampliació del termini de presentació d’originals que es va allargar arran la pandèmia.

 

Per què va triar aquests elements?

Primer de tot elaborant una llista de les coses que no podien faltar, el guarnit de carrers la cosa més icònica, la cultura popular i tradicional amb el Torradet i la Gresca, la dansa i música, el correfoc, i per donar a entendre que és una festa familiar amb un pare i la seva filla que de pas il·lustra la festa de dia, així com un balcó guarnit que representa la participació més personal de la festa que pot fer un veí, una veïna o una família.

 

Quina ha estat la tècnica del cartell?

Totalment digital a partir d’un primer esbós de llapis, a partir d’una estructura que vaig anar desenvolupant per parts, aplicant els colors que convenien a cada espai. Tres colors amb les seves ombres, pensant que si s’imprimia a tres tintes, per una banda que fos una cosa fàcil i per altra que no calgués refer-lo, ja que llavors es podien perdre alguns detalls.

 

Què li ha semblat guanyar aquest premi?

Molta il·lusió, per veí i com persona que ha viscut les festes sempre. Em sap greu que aquest any no les podré gaudir com toca, però em fa molta il·lusió.

 

Com va sorgir el seu interès per la il·lustració?

Segurament perquè ha estat la millor manera d’expressar-me i de satisfer la meva curiositat pels colors, les formes, les composicions geomètriques, que van fer que acabes estudiant i formant-me a l’Escola Massana en il·lustració i estudiant fotografia també.

 

Ha guanyat algun altre premi?

Com a concurs de cartell, no, és el primer. He estat finalista en altres coses però aquest és el primer.