Premis de Pintura de la Festa Major de Gràcia 2020

grup

El passat 15 d'octubre de 2020 a les 19:30h es lliuraren els premis del 24è concurs de la Festa Major de Gràcia 2020 a l'espai de Cultural Albert Musons. Aquest concurs es va adaptar a l'any excepcional marcat pel Covid i va deixar de ser un concurs de pintura ràpida per ser un concurs de pintura per tal d'evitar la mobilitat i l'estada en carrers i places durant la setmana de festa major. A més. també es es van crear per primer cop dues categories diferenciades que explicarem més avall. L'acte de lliurament de premis que es va celebrar a Can Musons també va estar marcat per la situació de pandèmia, respectant en tot moment les mesures sanitàries dictades pel Procicat tals com l'ús de mascareta, la ventilació dels espais, la desinfecció de mans o la distància interpersonal. L'acte va ser presidit per Lina López, membre del comitè de direcció de la Fundació Festa Major de Gràcia i per Jordi Farriol, conseller portaveu del Districte de Gràcia en representació de l'Ajuntament de Barcelona.

acte

 El jurat d'enguany va estar composat per Antoni Serés, director del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Carme Alcorz de la Galeria d'Art Atelier de la Plaça Rovira i Ricardo Llopico, fundador de l'espai d'Art Medusa del carrer Topazi. Ells van decidir lliurar els següents premis:

El premi de la categoria infantil va ser per Nil Masip per la seva obra que reprodueix una fotografia clàssica de la festa major de Gràcia de 1931 al carrer Fraternitat on el veïnat guarneix el carrer amb la desapareguda tècnica d'enramada. Per haver participat es va endur un lot de productes de belles arts.

nil

CATEGORIA GRÀCIA DIVINA

Dins d'aquesta categoria podíem trobar obres que representessin monuments, carrers, places o edificis emblemàtics de la Vila de Gràcia.

El 3r premi va constar d’un diploma, un obsequi floral i un lot de productes de belles arts. La guanyadora va ser Isabel Castro amb la seva obra que representa un racó de la Casa Vicens de Gaudí.

El 2n premi va constar d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. El guanyador fou Ramon Soler amb la seva obra que representa la Plaça de la Virreina.

El 1r premi d’aquesta categoria consta d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. La guanyadora fou Sol Arguindegui amb la seva al·legoria de l’escultura del crit de la Colometa a la Plaça del Diamant.

sol

CATEGORIA FESTA MAJOR DE LA MEMÒRIA:

En aquesta categoria els i les participants van plasmar en les seves obres records de festes majors passades o al·legories als valors i les sensacions que desperta una festa major com la de Gràcia.

El 3r premi va constar d’un diploma, un obsequi floral i un lot de productes de belles arts. El guanyador va ser Josep Plaja amb la seva obra que representa un carrer gracienc on el sostre és guarnit amb una explosió de magentes i roses.

El 2n premi constà d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. La guanyadora va ser Celia Sánchez amb la seva obra que representava el guarnit mariner de Fraternitat de Baix de l’any 2016.

 El 1r premi d’aquesta categoria va constar d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. El guanyador fou Ramon Pujolà amb la seva al·legoria a la festa major d’aquest any amb carrers guarnits de manera simbòlica i amb els vianants lluint mascareta.

ramon

Tot seguit es va inaugurar l'exposició d'obres participants que es podrà visitar a Can Musons fins el proper 13 de novembre els dilluns i dimecres de 16 a 20h i els divendres de 10 a 13:30h.

expo