La Fundació Festa Major de Gràcia presenta el Cicle Nadalenc

present

El passat 9 de desembre la Fundació Festa Major de Gràcia va convidar a tots els seus contactes a una trobada virtual per presentar les novetats del cicle Nadalenc que organitza l'entitat. 

L'acte va ser presidit per Lina López, representant del comitè de direcció i per Àngels Blasco, directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, qui va posar en valor les accions valentes que fan sobreviure la cultura poplar en temps de pandèmia i va lloar la capacitat d'adaptació i resilència de les entitats i associacions en aquests temps difícils. Lina López va presentar les activitats tradicionals que es seguirien duent a terme aquest any com ara l'exposició nadalenca i la mostra del pessebre monumental així com les activitats que han hagut de caure del calendari tradicional a causa de les restriccions derivades de la pandèmia tals com la festa en Homenatge a la Gent Gran de la Vila o el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal.

martí

Malgrat tot va anunciar noves accions com ara la recollida solidària de joguines per a les famílies vulnerables de Gràcia, la presentació del conte de les Carteres Reials o la reformulació de la cavalcada de les Carteres Reials en un campament al claustre de Sant Felip Neri, les entrades pel qual es podran començar a reservar a través d'aquest mateix web a partir de la 2a quinzena de desembre. L'entitat va aprofitar aquest comunicat per felicitar les festes a tots els espectadors així com desitjar un millor any nou on poder recuperar la cultura a peu de carrer.

expo

A continuació es va presentar la nova exposició de Nadal de l'entitat de la mà de Joan Sánchez, el seu comissari. L'exposició "Pastorets. La lluita ancestral entre el Bé i el Mal" explica de manera visual i dinàmica els origens i l'evolució del gènere teatral nadalenc per excel·lència a la nostra cultura, tot convidant a tothom a visitar l'exposició en el nostre equipament, així com de manera digital en els recorreguts virtuals que es poden fer a través de l'aplicació FestaMajorDeGràcia360º.

Si voleu recuperar aquest acte, ho podeu fer a través del següent link:

https://www.youtube.com/watch?v=2TIYAQ5DwlY&t=581s