Per Nadal, pessebres!

pessebre

Un any més, la Fundació Festa Major de Gràcia ha tret pols a les figures que són patrimoni de l'entitat per muntar el seu pessebre monumental. El pessebrista Toni Guitart ha tornat a realitzar el pessebre tradicional de l'entitat amb figures artesanes de fang i roba pintades a mà i de més de 30 centímetres que són envoltades d'un paisatge tradicional de Betlem entre molsa, suro i cascades d'aigua corrent.

reis

Enguany però, a la 1a planta de l'equipament podem trobar un altre pessebre monumental però menys convencional. Aquí podreu visitar un pessebre amb figures de playmobil. Com sempre defensem, realitzar el pessebre és una creació artística que va molt més enllà de representar el naixament de Jesús fa 2000 anys. És per aquest motiu que dins del pessebrisme també es poden aplicar diferents tècniques així com diferents llicències.

playmobil

Aquest pessebre realitzat pel fester i casteller de la Vila de Gràcia Martí Urgell conté desenes i desenes d'escenes amb un munt de curiositats: un port, una mina, bancals de vinya, un temple, tavernes, escenes marítimes, un moltí i fins i tot un infern! Aquest és un pessebre contemporani que trenca amb els rols de gènere i amb la visió heterosexual de les relacions. D'aquesta manera podem trobar parelles de pastorets, dones patrones de vaixell o fins i tot l'home que renta al riu. 

martí

Podeu visitar tots dos pessebres de Can Musons fins el proper dia de la Candelera, el 2 de febrer de dilluns a dijous de 16 a 20h i els divendres de 10 a 13:30h. Enguany també podeu visitar ambdós pessebres gràcies a les rutes virtuals que oferim a través de la nostra aplicació mòbil: FestaMajorDeGràcia360º. Descarrega-la o actualitza-la i podràs visitar els nostres pessebres sense sortir de casa!