Èxit del Campament de les Carteres Reials

Campament

La festa de les Carteres Reials 2021 ha estat també marcat per la cirisi del covid-19 ja que no es va poder celebrar la tradicional cavalcada que recorria els principals carrers i places de la Vila de Gràcia per tal de no posar en risc la salut de ningú. Les Carteres Reials es van posar en contacte amb la Fundació Festa Major de Gràcia, els organitzadors de la cavalcada, per tal de trobar una solució segura perquè els nens i les nenes els poguessin lliurar les seves cartes el dia 4 de gener. La solució fou deixar-los passar al seu campament del claustre de Sant Felip Neri amb reserva prèvia, distància, mascareta, desinfecció de mans i control d'aforament.

classificar

D'aquesta manera, gràcies a la voluntat i l'esforç de molta gent i moltes entitats aquest 2021, tot i la pandèmia, més de 850 persones van poder visitar les Carteres Reials lluitant perquè el Coronavirus no robi la màgia a la canalla. El Campament de les Carteres Reials fou considerat tot un èxit per tots els agents implicats per diversos motius. La reserva d'entrades en tots els torns del Campament es van esgotar en menys de 48 hores de posar-se a disposició de la ciutadania, el fet que els nens i nenes puguin veure el treball de tots els i les patges, carters i carteres i que es fa de manera invisible en un any normal fou un gran encert, la proximitat i la possibilitat de parlar amb els i les patges i les Carteres Reials va fer que la màgia de la jornada fos encara més gran. Les Carteres van demostrar que es coneixen perfectament els noms de tots els nens i nenes que visitaven el campament, cosa que va certificar la màgia i el gran coneixement que les Carteres tenen sobre els nens i les nenes. Aquest fet va ser un dels més valorats tant per infants com per adults que visitaven el campament.

mapa

Tan sols entrar al carrer del Sol, dos grans minarets il·luminats rebien als visitants mentre els Castellers de la Vila de Gràcia realitzaven el control d'aformanet i el registre d'entrada. Un cop dins del claustre es podia veure com un grup de patges classificava tot el correu rebut i anava marcant el nom de tot els remitents al gran registre dels Reis d'Orient per certificar que s'havia rebut la carta de tothom. Un cop analitzades, les cartes s'empaquetaven per districtes i s'anotava al dors de les caixes la procedència i la quantitat. Aquesta gran pila de caixes demostrava el volum de cartes rebudes i era un dels elements que més cridaven l'atenció a tots els visitants. Seguidament, es veia un altre grup de patges amb grans mapes que confirmaven que les adreces de les cases dels visitants eren les correctes i les ubicaven en el mapa per tal de fer la ruta més addient i ràpida per no deixar-se a ningú la nit del 5 al 6 de gener.

nens

Un cop es deixava enrere la part del treball dels patges i patgesses, es passava per l'arbre dels fanalets que ens van realitzar els Geganters de la Vila de Gràcia que servia per premiar amb una bossa de llaminadures als nens i les nenes que venien a visitar les Carteres amb el seu fanalet per tal de potenciar la recuperació d'aquesta tradició entre els més menuts. Després s'arribava a les trones de les Carteres Ona, Sitar i Estel de Foc. Com la canall no podia donar en mà les cartes ni seure a la faldilla de les Carteres Reials degut a la pandèmia, la canalla deixava  les seves cartes en bústies davant de les Carteres i podia compartir una breu conversa amb elles tres a distància. Després de la conversa i la foto de rigor,   just abans de deixar enrere el campament ens trobàvem amb el Patge Carbonilla. Ell i tots els seus ajudants van posar l'accent "canalla" a la visita exhibint el carregament de carbó que estaven preparant i posant a prova els infants que ho volien a sotmetre's a l'escàner de la veritat. Aquest aparell escanejava als infants i determinava si portarien carbó o regals. 

carbo

Si aquesta edició ha estat un èxit és gràcies a la col·laboració i l'esforç de tothom. En primer lloc volem donar les gràcies a la comunitat de Sant Felip Neri per cedir-nos les intal·lacions on poder fer aquesta activitat, a la organització per part de la Fundació Festa Major de Gràcia, als festers i festeres de les diferents comissions de festa major que van participar de voluntaris repartint màgia per una jornada, als Castellers de la Vila de Gràcia pels contols d'aforaments i accessos, als Geganters de Gràcia per l'arbre dels Fanalets i tornar a lliurar la clau de la ciutat a les Carteres Reials així com a l'Associació Cívica La Nau i a la Festa Major d'Hostafrancs per la donació de caramels i llaminadures que van resultar ser un obsequi per als visitants i una recompensa per a la canalla que lluia el seu fanalet de Reis.

t