Carnaval digital, però Carnaval!

carnaval

Tot i que queden pocs dies perquè faci un any de l'arribada del Coronavirus a les nostres vides i per tant de les seves conseqüents restriccions, la pandèmia del covid-19 i la llarga tercera onada també acabarà afectant al Carnaval 2021.Des de la Fundació Festa Major de Gràcia, organitzadors d'alguns dels actes principals de les celebracions de Carnestoltes de la Vila de Gràcia, es confiava en poder realitzar alguna activitat presencial en el marc d'aquestes dates però finalment, la llarga recuperació de la 3a onada de contagis i la saturació hospitalària no ho ha facilitat.

En conseqüència i malgrat tot, la Fundació Festa Major de Gràcia presenta un programa d'activitats virtuals per tal de viure la festa del Carnaval encara que sigui des de casa a través del canal de youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia. La setmana prèvia del Carnaval, ja es podrà veure un tutorial de creació d'una màscara al més pur estil fester:  material reutilitzat, paper, cola, pinzell i molta imaginació. Tots aquests ingredients seran indispensables per a realitzar aquesta màscara d'ocell colorit que ens recorda a les manualitats que fan els festers i festeres de la nostra festa major.

o

Dijous 11 de febrer a les 19h, Dijous Gras, viurem per primer cop el discurs de l'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a través d'un missatge televisat. Segons ens han dit, ha agafat l'estil dels monarques més "campechanos" per poder adreçar-se a totes les gracienques i graciencs en el dia de l'inici de les festes de Carnaval. 

rei

Dissabte de Carnaval a les 19h viurem també a través del canal de youtube el resultat del concurs de mascaretes carnavaleres. Per tal de promoure la partcipació, fomentar la creativitat i prendre's la situació amb una mica d'humor s'ha convocat aquest concurs on hi pot participar tot el veïnat que consta de les següents categories: infantil, mascareta més satírica, mascareta més carnavalera i mascareta més artística. Els premis són de 150€ i entrades per a equipaments culturals com ara la Casa Vicens, els concerts del Tradicionàrius o una obra teatral al Teatre Lliure. Les inscripcions són obertes fins al dia 10 de febrer a les 20:30h.

vetlla

Com és tradicional, el Carnaval arribarà a la seva fi el dimecres de cendra, el dia 17 de febrer. Després de tants dies d'excés el Rei Carnestoltes ens abandonarà. A les 19h i també a través del nostre canal de youtube podrem connectar amb la capella ardent del Rei Carnaval on escoltarem les absoltes del Senyor Bisbe i el testament proclamat per la Senyora Notària. 

Enguany volem agraïr la col·laboració dels Castellers de la Vila de Gràcia, a qui se'ls ha encarregat la representació del Rei Carnaval i del discurs de l'Arribo i la proclama del dissabte de Carnaval. També volem agraïr al mistrerós Consell dels Bulls de la Vila de Gràcia per llegar-nos el testament del Carnaval d'enguany sota la més estricta confidencialitat.

Acompanyeu-nos en les celebracions d'aquest Carnaval atípic tot esperant poder-nos acomiadar de les restriccions tant severes ben aviat.