La Festa Major de Gràcia 2021 ja té cartell oficial!

sabilana

El dia 8 d'abril de 2021 es va der pública la imatge oficial de la Festa Major de Gràcia 2021 durant l'acte de lliurament dels premis del 28è concurs de cartells i imatge gràfica organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia. La imatge és obra del dissenyador Xavier Malet i Mumbrú, qui presenta un cartell innovador, diferent a la resta d'anys on hi podrem trobar diferents facetes de la festivitat gracienca: el guarnit, els festers treballant en els decorats, la festa de dia, de nit, les colles de cultura popular, els balcons guarnits o fins i tot la torre del campanar en una composició aparentment deconstruïda però estudiada a l'extrem.

cartell

Amb l'acte de lliurament de premis es va aconseguir una nova fita: tornar a celebrar un acte a la via pública després de més d'un any de pandèmia. Amb aquest acte d'aforament limitat, distància i totes les mesures de sanitat vigents es va posar punt i final al concurs de cartells i imatge gràfica d'enguany. En aquesta edició s'han presentat 72 obres al concurs i el jurat ha estat composat per representants de l'Institut Europeu del Disseny, CIC Elisava, el departament de màrqueting i comunicació de San Miguel i representants de les comissions de festes dels carrers Ciudad Real, Jesús i Plaça de la Vila.

L'acte es celebrà als Jardins de Manuel Torrente i fou presentat per la comunicadora Paula Vallejo. Gràcies a la col·laboració amb Martí Urgell i els Castellers de la Vila de Gràcia l'acte va poder-se seguir en directe a través del youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia per tal d'apropar l'acte a totes aquelles persones que per qüestions d'aforament i la normativa vigent no ens van poder acompanyar presencialment. Aquest fou presidit per Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Mª Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya; Ferran Mascarell, president del Districte de Gràcia i Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia. Tptes les autoritats van coincidir en subratllar la importància i el simbolisme d'aquest acte en plena pandèmia per la voluntat de les entitats de cultura popular de voler seguir endavant amb la seva tasca convertint les seves accions en vertaders actes de resilència. 

Després dels parlaments es procedí a la lectura de l'acta que anunciava als 12 finalistes del concurs que enguany van ser:

  • Sofya Gantimurova
  • Berta Cusó
  • Tresa Calbó
  • Clàudia Farran
  • Marcela Torres
  • Belén Perea
  • Lisa Matamala
  • Joana Cívico
  • Sofia Luzi
  • Sergi Solans
  • Macarena Miño
  • Paula Matías.
finalistes

Totes i tots van rebre un diploma conmemoratiu, un obsequi floral i la felicitació de les autoritats presents a l'acte. En acabar aquest moment, es proclamà el podi d'honor que enguany va ser per a les següents persones que van rebre un diploma commemoratiu, un obsequi floral i un exemplar del llibre de fotografies histporiques "Gràcia. Festa Major" a excepció del 1r premi que a més s'endugué 2.000€ de premi:

- Tercer premi d'Honor per Gina Pont.

- Segon premi d'Honor per Wara Luque.

- Primer premi d'Honor per Xavi Malet i Mumbrú.

Un cop finalitzat l'acte es van mostrar els 3 dissenys guanyadors i es donà per iniciat el compte enrere fins a la propera Festa Major de Gràcia que de nou tornarà a celebrar-se del 15 al 21 d'agost.