Presentació del llibre "Gràcia. Festa Major"

presentació

El passat 21 d'abril, en el marc de les activitats que des de la Fundació Festa Major de Gràcia ha organitzat per celebrar el primer Sant Jordi postconfinament s'ha presentat a l'Espai Albert Musons la novetat editorial: "Gràcia. Festa Major".

Aquest llibre recull fotografies clàssiques de la Festa Major de Gràcia des de 1901 a 1973 per tal de veure l'evolució de la societat, la festa, els guarnits i la pròpia Vila de Gràcia al llarg de quasi tot el segle XX. Les fotografies, seleccionades per Josep Maria Contel, president del Taller d'Història i patró de la nostra entitat, acompanyen interessants textos descriptius que permeten copsar la festa des de dins cap a fora, amb una mirada que va des del fester fins al visitant al llarg de més de 70 anys d'imatges.

llibre

La presentació oficial del llibre, com no podia ser d'una altra manera, es va realitzar a la seu de la Festa Major de Gràcia, al local d'assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia. L'acte fou presidit per la Consellera de Cultura del Districte de Gràcia, Cristina Carreras i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell que acompanyaren a l'autor de la publicació, Josep Maria Contel, qui va fer una explicació del procès de creació del llibre. L'acte es va poder celebrar respectant totes les mesures sanitàries pertinents i va poder ser seguit en directe per 62 persones i també per setreaming. Podeu recuperar l'acte en el següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=ku-RSadisQU&t=1775s

El llibre ha estat escrit i dissenyat per Josep Maria Contel i publicat i distribuït a les principals llibreries gràcies a l'Editorial Efadós. 

sala