La Fundació Festa Major de Gràcia celebra el seu patronat

patronat

El passat dia 26 de maig de 2021 la Fundació Festa Major de Gràcia va convocar la seva reunió de patronat. Enguany, donada la situació excepcional a causa de la Covid-19, aquesta es va celebrar a la sala d'actes de La Violeta de Gràcia i no a Can Musons, doncs l'amplada de la sala va permetre disposar les taules de tal manera que els patrons i les patrones poguessin estar més amples del normal per tal de poder realitzar l'activitat complint la normativa actual.

Durant la reunió, l'auditor va exposar l'estat de comptes de l'entitat, que va superar de manera satisfactòria. També es va presentar la memòria d'activitats de l'any 2020 i el pla d'activitats del 2021, una edició encara amb moltes incògnites degut a la situació canviant que vivim a causa de l'evolució de l'epidèmia. També es presentà el pressupost de cara a l'any 2021 i es convocà la comissió de seguiment econòmic, organisme propi de l'entitat que garanteix la transparència dels comptes de la Fundació.

patro

Aprofitant la presència de l'Ajuntament de Barcelona - Districte de Gràcia a la reunió es va esbossar les línies generals del que podria arribar a ser la Festa Major de Gràcia d'enguany, una edició encara marcada per la Covid però molt més oberta i presencial que la de l'any passat gràcies al bon ritme de vacunació de la població. 

Durant la reunió, els patrons i patrones van aprovar l'adhesió de l'entitat al manifest d'Òmnium Cultural "Amnistia Ara!" que reclama l'amnistia dels presos i preses polítiques així com el retorn dels exiliats.

També en aquesta reunió s'aprovà l'ingrés d'Isabel Ribes al patronat com a nova patrona física. D'aquesta manera s'oficialitza la participació i vinculació activa d'aquesta persona dins de la nostra entitat, cosa que duia fent des de fa anys com a jurat de diversos concursos i coordinadora del jurat de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia.

La Fundació Festa Major de Gràcia obsequià a tots els seus patrons i patrones amb dos presents, fruit de l'aposta editorial que aquest any ha fet l'entitat. Per una banda es regalà el conte "Un estel sota el braç. La història de les Carteres Reials" i el llibre de fotografies clàssiques "Gràcia. Festa Major".