Entrevista a Xavi Malet Mumbrú, autor del cartell de la Festa Major

cartell

El dissenyador gràfic Xavi Malet i Mumbrú, veí de Gràcia, va ser el guanyador del 28è Concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia.

 

 

Per què es va presentar al concurs del cartell de la Festa Major?

Bé, ja fa anys que m’hi presento, i com a gracienc és una manera de participar activament en l’entramat de la Festa Major.

 

Què representa el seu cartell?

El cartell vol representar diferents aspectes de la festa major, tant en l’àmbit individual com a col·lectiu. La idea era formar blocs i situacions que poden funcionar individualment, però que a la vegada es necessiten l’una de l’altre, com el famós joc del tetris, tot funciona si tot encaixa. La cultura popular, els guarnits, la gent, la música, etc

 

La Covid-19 ha tingut alguna cosa a veure?

Oi tant, els personatges tenen llavis en forma de cor, les mans i braços s’entrellacen, és una invitació a recuperar aquests petons i abraçades que ens ha robat aquest virus. No deixa, també, de ser un homenatge als que han patit la malaltia, i als que s’hi han quedat pel camí. Vaig fugir de màscares i mals rotllos. Recuperem l’optimisme i l’alegria.

 

Per què va triar aquests elements?

He buscat elements molt gràfics que representessin l’esperit de la festa major i la cultura popular.

 

Quina ha estat la tècnica del cartell?

Com que vinc del món del grafisme visual, he treballat una il·lustració molt gràfica, geomètrica i lineal, a través de programes d’ordinador.

 

Què li ha semblat guanyar aquest premi?

Com a gracienc i com a professional del disseny, una immensa alegria. Sempre és més gratificant guanyar un premi a casa.

 

Com va sorgir el seu interès per al disseny i la il·lustració?

Sóc una persona polifacètica. Em dedico al disseny gràfic professionalment, però toco altres tecles com la il·lustració infantil, la fotografia i l’art. Jo no vaig néixer amb un pa sota el braç, hi vaig néixer amb un llapis. Tot el que està relacionat amb la creativitat i l’art m’apassiona

 

Ha guanyat algun altre premi?

He guanyat alguns premis de disseny i diversos premis de fotografia, entre ells alguns de la Festa Major de Gràcia.