LLIURATS ELS PREMIS DE PINTURA DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

premis

L'espai Cultural Albert Musons torna a obrir les seves portes vestint-se de Festa Major de Gràcia! El passat 14 d'octubre a les 19h es van lliurar a la sala del primer pis els premis que posaven punt i final al concurs de Pintura de la Festa Major de Gràcia 2021. L'acte fou presidit per Cristina Carrera, consellera de cultura del Districte de Gràcia i per Guillem Espriu, vicepresident de la Fundació Festa Major de Gràcia. 

Enguany l'entitat està d'enhorabona, doncs es celebren 25 anys d'aquest concurs artístic. Un quart de segle bastint port entre l'art de la pintura i l'art dels guarnits, una tasca que ens apassiona. Per altra banda, un nou motiu de celebració fou l'augment de participació al concurs, fruit del treball dels darrers anys en bastor sinergies amb col·lectius diferents i de millorar la comunicació del concurs. L'acte que es celebrà a Can Musons va desvetllar l'acta del jurat que enguany estava composat per les següents persones:

  • Antoni Serés, director de l’Institut Barcelonès d’Art.
  • Manel Valls, de la galeria d’art "Art Enllà" del carrer Sant Pere Màrtir.
  • Natàlia Fürst, co-fundadora de "l’espai d’Art Medusa" del carrer Topazi.

Aquestes decidiren lliurar els següents premis:

- Les categories infantils i juvenils van tindre una participació de 6 persones i el jurat decidí no lliurar cap premi en si per tal de no fomentar la competició entre els joves participants. Malgrat tot, l'organització va lliurar un obsequi amb diferents materials de belles arts i productes de la Festa Major de Gràcia a tots i cada un d'ells i elles en agraïment per la seva participació. Els afortunats van ser:

 

  • Aitana Molla
  • Mar Molla
  • Hugo Monzonis
  • Aran Cardellà
  • Nil Masip
  • Adriana López

PREMIATS I PREMIADES DE LA CATEGORIA DE PINTURA:

El 3r premi constava d’un diploma, un obsequi floral i un llibre fotogràfic de la Festa Major de Gràcia. El guanyador fou Antonio Darias amb la seva obra que immortalitza el guarnit de la Plaça Rovira.

3

El 2n premi constava d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. La guanyadora fou Cèlia Sánchez amb la seva obra que representa el guarnit de Fraternitat de Dalt.

2

El 1r premi d’Honor d’aquesta categoria constava d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. El guanyador és Ramon Pujolà amb la seva obra que representa una escena de carrer durant la festa major.

1

PREMIATS I PREMIADES DE LA CATEGORIA DE PINTURA RÀPIDA:

El 3r premi constava d’un diploma, un obsequi floral i un llibre fotogràfic de Festa Major de Gràcia. El guanyador fou Joan Tauleria amb la seva obra que representa el guarnit de Plaça Rovira.

3

El 2n premi constava d’un diploma, un obsequi floral i un premi en metàl·lic de 300€. El guanyador és Daniel Zlota amb la seva obra que representa el guarnit de Fraternitat de Baix.

2

 El 1r premi d’honor d’aquesta categoria constava d’un diploma, un obsequi floral, la possibilitat d’exposar la seva obra en una mostra monogràfica de l’artista a l’espai Musons la propera primavera i un premi en metàl·lic de 600€. El guanyador fou, coses de que el jurat valori a cegues sense saber el nom de l’artista,  Antonio Darias amb la representació de la portalada de sortida del guarnit del carrer Joan Blanques de Baix de Tot.

1