L'esperit del Nadal arriba a Gràcia

esperit

El passat 10 de desembre de 2021 les entitats de Can Musons (Fundació Festa Major de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia i Sant Medir) van donar el tret de sortida a les activitats del Cicle de Nadal amb una gran festa dirigida en especial als infants de la Vila de Gràcia. Per donar la benvinguda a les festes de Nadal vam organitzar un cercavila que unís els dos pessebres monumentals de la Vila i així anunciar pels carrers que un nou Nadal estava trucant a la porta.

El seguici del Nadal va aparèixer per art de màgia a les 18:30h al claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri. Van arribar els 12 mesos de l'any interpretats per l'Esbart Català de Dansaires, les 4 estacions, el Senyor Caneló d'Escudella i Bontorró i per descomptat L'Esperit del Nadal. Després de donar per inaugurat el pessebre de Sant Felip Neri, el seguici acompanyat dels gegatons de la Fundació Festa Major de Gràcia (Torradet i Gresca) i d'en Pepitu Campanar va creuar la Plaça del Sol fins arribar a La Violeta on es va aturar per fer el ball inaugural i així celebrar que allí també hi havia el pessebre de playmobil muntat per Josep Maria Contel. Després el seguici va enfilar Travessia de Sant Antoni per passejar tot el carrer Astúries creuant les places del Diamant i la Virreina fins arribar davant de Can Musons.

A la placeta de Manuel Torrente, davant de la nostra entitat, el seguici que és liderat pels pessebristes de Ciutat Vella va fer la seva representació teatral on les estacions es barallaven per descobrir quina d'elles era la més important. Abans, però, la consellera de cultura del Districte de Gràcia, Cristina Carrera i la representant del comitè de direcció de la Fundació Festa Major de Gràcia, Lina López, van fer els seus parlaments de benvinguda. En acabar l'acte, l'Esperit del Nadal va inaugurar els pessebres de Can Musons i la nova exposició de Nadal: "Pessebre. Tradició i Artesania".