Entrevista a les Carteres Reials!

carteres

Hem quedat a una granja de la Vila amb l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc per xerrar una estona amb elles. No passa cada dia, això de quedar amb les Carteres Reials de Gràcia...! L’Estel de Foc ha desfet l’encanteri que les fa invisibles, ja que només les podem veure el 4 de gener per donar-los les cartes. Tot berenant ens han explicat un munt de coses!

Quina feina més meravellosa que teniu...! Vetlleu per recordar-nos que hem de ser feliços i respectar la felicitat dels altres.

Estel de Foc: Sí, precisament veure les cares d’il·lusió dels infants i escoltar els seus desitjos i esperances és el que més ens omple d’alegria.

Sitar: Ajudeu-nos a recordar que aquest any serem, el dia 4 de gener, al Claustre de Sant Felip Neri de 16 a 20.30 (últim accès a les 20h) esperant-vos a tots i totes! Repartiu-vos durant tot l'horari de rebuda!

ona

Teniu uns noms ben curiosos...tenen algun significat?

Ona: Sí, i tant! Jo sóc l’Ona i el meu color és el blau, perquè vaig néixer amb un estel blau que pertanyia als cels d’Europa.

Sitar: Jo sóc la Sitar, perquè m’encanta la música i vaig néixer amb un estel verd provinent dels cels d’Orient.

Estel de Foc: Jo em dic Estel de Foc, i el meu estel és vermell, com els cels durant la posta del sol a l’Àfrica.

Quina és la vostra història?

Sitar: Totes tres vam néixer amb un estel sota el braç, i sempre ens fèiem la mateixa pregunta: per què tenim un estel sota el braç?

Ona: Al principi hi havia gent que li semblava estrany, que ens deien que era millor desfer-nos-en. Encara que veníem de llocs diferents, totes tres vam venir a viure a la Vila de Gràcia, un lloc on ningú s’estranyava en veure’ns i on tothom es preocupa de ser feliç i fer feliç als altres.

Estel de Foc: A Gràcia vam estudiar, jugar i créixer, fins a esdevenir dones sàvies.

I com vau convertir-vos en Carteres Reials?

Estel de Foc: Un dia vam rebre una invitació dels Reis d’Orient per assistir a la Trobada de la Il·lusió, al planeta dels Somnis, i allà ens van preguntar, com a dones sàvies, si volíem treballar recollint les cartes dels nens i nenes. Ens va semblar la millor feina del món, i vam fer un salt d’alegria!

Què us han ensenyat els vostres estels?

Ona: Tothom neix amb la seva Felicitat i hem d’aprendre a cuidar-la al llarg de la vida. A vegades ens equivoquem, però allò que realment importa és cuidar la pròpia felicitat i respectar la dels altres.

Estel de Foc: A mi per exemple, el meu estel em va ensenyar a parlar amb la Natura i a protegir-la, a dominar la màgia i em va regalar el poder de les fades: tornar invisibles les persones.

Sitar: A mi em va descobrir la passió per les arts, sobretot la música. També em va ensenyar a llegir totes les llengües del món, fins i tot les de les sirenes.

Ona: L’estel blau em va mostrar els misteris de l’Univers, la passió per la tecnologia i els invents, i em vaig convertir en una gran astròloga.

sitar

Vosaltres que ho sabeu tot, com serà aquest Nadal?

Sitar: Serà un Nadal increïble, a tothom li fa moltíssima il·lusió. El viurem amb la lliçó apresa dels últims anys, s’ha d’aprofitar cada moment amb les persones que estimem i alhora ser molt previnguts.

Ona: Ens esperen un reguitzell d’activitats ben divertides: pastorets, fires i mercats, concert de Nadal, pessebres... Sobretot: no us perdeu el Nadal a Gràcia!

Què els voleu dir a tots els nens i nenes que us vinguin a veure?

Estel de Foc: Que vinguin amb fanalets. S’han organitzat diversos tallers per aprendre a fer-ne i també podeu trobar com fer-los vosaltres mateixos des de casa al web del Districte de Gràcia. Tots vàreu néixer amb un estel sota el braç i volem veure com brilla!

Les tres carteres són una peça clau en l’equip dels Reis i els ajuden de valent la nit del 5 de gener. Coneixen millor que ningú la canalla de Gràcia. Aprofiteu per anar-les a conèixer l’únic dia de l’any que són visibles: el dimarts dia 4 de gener!

estel