El Carnaval torna a sortir al carrer aquest 2022!

carnaval

El calendari ens porta directament al mes de febrer, mes de Carnestoltes per antonomàsia! Enguany la setmana més esbojarrada de l'any serà del 24 de febrer al 2 de març. Com cada any, la Fundació Festa Major de Gràcia organitza el gran sarau de la Rua de Dissabte de Carnaval, que enguany serà el 26 de febrer. Per  poder-ho fer, necessitem l'ajuda i la col·laboració de moltes persones, entitats, associacions, escoles, i veïnat en general per fer de la Rua de Gràcia una rua totalment popular. No us ho penseu més, llegiu les bases que us deixem a continuació i ompliu el formulari d'inscripció: INSCRIU-TE AQUÍ

carnaval

BASES DE PARTICIPACIÓ:

Dia: Dissabte 26 de febrer de 2022.

Hora d’inici de la rua: 18h (la convocatòria dels i les participants que integren la rua es comunicarà directament per correu electrònic, tenint en compte que caldrà estar a les 17h per poder organitzar-nos i sortir puntualment)

Lloc de trobada: Jardinets de Gràcia, banda Llobregat.

Recorregut de la Rua: Jardinets de Gràcia – Gran de Gràcia – Travessera de Gràcia – Milà i Fontanals – Puigmartí – Torrent de l’Olla – Diluvi – Plaça de la Vila de Gràcia.

Últim dia per realitzar les inscripcions: 23 de febrer a les 20h.

camió

Modes de participació:

 • Individual: Pots animar-te a seguir la carrossa del Rei Carnaval i lluir la teva disfressa de manera individual, sigui quina sigui la teva edat.

 

 • Comparsa:
 • La comparsa és un grup no inferior a 5 persones disfressades d’una temàtica comú.
 • Pot participar tothom qui ho vulgui, sigui quina sigui la seva edat. En cas de ser una comparsa integrada per menors d’edat, sempre haurà d’anar acompanyada durant tot el recorregut per, al menys, una persona adulta.
 • Les comparses poden anar acompanyades d’un vehicle que porti els equips de so per a la música que acompanya la seva comparsa. En aquest cas, cal fer arribar la matrícula del vehicle a la organització amb anterioritat a la data marcada per comunicar-ho a la Guàrdia Urbana. Així mateix, cal que el vehicle compleixi amb totes les normatives vigents per poder circular.
 • Les comparses poden anar acompanyades d’una carrossa guarnida amb la temàtica de les disfresses i portar música i algunes persones a sobre  només durant el recorregut oficial.  En aquest cas, cal fer arribar la matrícula del camió o plataforma a la organització amb anterioritat a la data marcada per comunicar-ho a la Guàrdia Urbana. Així mateix, cal que el vehicle compleixi amb totes les normatives vigents per poder circular.
 • Les comparses poden anar acompanyades per la seva pròpia banda/batucada. Si aquest és el vostre cas, cal que es comuniqui a la organització amb anterioritat per tal d’ubicar-vos correctament a la Rua.

Premis:

 • Premi a la millor disfressa individual: 50€ + 2 entrades gratuïtes a Casa Vicens (visita a la casa-museu del 1r edifici de Gaudí).
 • Premi a la millor disfressa de comparsa: 100€ + 15 entrades gratuïtes a Casa Vicens (visita a la casa-museu del 1r edifici de Gaudí).

 

 • Menció especial a la Sàtira: 15 entrades gratuïtes a una obra de teatre del Cercle de Gràcia.
 • Menció especial a la millor coreografia: 15 entrades gratuïtes a un concert del Centre Artesà Tradicionàrius.
  Menció especial a la millor comparsa d'AFA o Esplai: 15 entrades gratuïtes a Illa Fantasia (a partir del mes de juny)
abelles

Normes de participació:

 • La inscripció és totalment gratuïta es fa a través de l’enllaç de googleform que trobareu al web: www.festamajordegracia.cat
 • En l’edició de 2022 cal que totes les persones que participin i desfilin a la rua de la Vila de Gràcia duguin sempre i en tot moment la mascareta ben posada. Podeu integrar-la en la vostra disfressa però cal que dueu nas i boca coberts correctament. Només seran exempts de portar mascareta les nenes i nens menors de 5 anys.
 • Cal seguir en tot moment les indicacions de l’organització i de les persones que hi haurà realitzant les tasques de servei d’ordre que hi haurà al vostre servei i al dels assistents a l’espectacle. Durant el recorregut els podreu visualitzar perquè aniran amb una armilla groga amb el logo de la Fundació Festa Major de Gràcia.
 • En cas de portar vehicle, camió o carrossa, la comparsa haurà de destinar a 4 persones per a que vagin sempre al costat de les rodes tot vigilant-les per evitar qualsevol accident.
 • El Carnaval és una festa de transgressió, crítica i inversió però no es toleraran disfresses o comparses que atentin contra els drets humans, així com temàtiques racistes, xenòfobes, masclistes o lgtbifòbiques. En cas d’aparèxier, aquestes comparses poden ser expulsades i per descomptat no participaran a concurs.
 • No es podrà desfilar exhibint llaunes, gots o ampolles d’alcohol.
 • L’organització distribuirà l’ordre de sortida de les comparses i el farà saber a les persones inscrites el divendres 25 de febrer a través de correu electrònic.
 • La rua de dissabte de Carnaval és un esclat de música i diversió. Demanem que tothom que participi en sigui conscient ja que de manera habitual les músiques de les comparses es trepitgen les unes a les altres.
 • En cas que la vostra comparsa tingui una coreografia cal que aquesta sigui sempre en moviment, tirant endavant i sense aturades. El fet de no complir aquest requisit pot suposar la desqualificació del concurs.
 • Les comparses inscrites correctament rebran de l’organització un sac de confeti per poder llençar als i les espectadores de la rua.
 • La inscripció a la rua suposa l’acceptació de totes les bases.
pajarus

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a [email protected] i [email protected] .