Text íntegre del Ban de Sa Majestat Carnaval 2022

ban

Bona tarda a totes i tots!

 

Vilatans i vilatanes, gracienques i graciencs, benvinguts.

 

Benvinguts també els de Gràcia de sentiment,

als visitants de tot arreu,

i també les despistades de totes les contrades!

 

Benvingudes totes i tots aquí, a la Plaça de la Vila de Gràcia,

la plaça del Rellotge,

la plaça Rius i Taulet,

la plaça d'Orient,

l'hem anomenat de moltes maneres al llarg dels anys,

però el que no ha cambiat mai és el que representa,

el cor de la nostra vila estimada!

 

És aquí on us congrego, per a fer-vos saber que la Reina Pocasolta,

la reina de la gaubança, la cràpula i el pecat,

la Reina del Carnaval, ja ha arribat!

 

Avui, amb aquest vestit, amb la corona i la capa ben dignament posada, em sento empoderada! I com se m'en fot el que diran, procedeixo a llegir orgullosament el meu BAN.

 

Jo la Reina pocasolta, patrona dels esbojarrats i Santa dels entremaliats, em disposo amb sobervia a proclamar-vos els decrets dels disbarats.

 

Un any de rutina ja ha passat, un any extrany, on vam tenir eleccions en pandèmia i amb més inri el dia dels enamorats!  

Després de tota la tangana encara van tardar 3 mesos en decidir que tindriem un Presi d'Esquerra després de 90 anys!  I Tan han tardat que sembla que aigualit ens ha quedat....

 

Hem passat un any marejats amb els horaris de clausura dels bars i el toc de queda per barris, pobles i comarques, igual de marejats també es van quedar els de Ciutadans, quan un milió de vots, se'ls hi van escapar de les mans!

 

 

Un any on ens ha quedat ben clar que els jutges són els nous polítics sobirans, no deixen titella sense escapçar i tot ha pres aires del joc del Calamar.

 

Però per això que sóc aquí, per abolir les lleis, els estatuts i les jerarquies, i decreto que la rauxa i la disbauxa siguin el vostre credo durant aquests dies!

 

Súbdites i súbdits, dels reis i prínceps que cobren sense fotre res, i ens roben a mans plenes, però campechanes, que no veieu que els hem de perdonar? que ens va portar la democràcia!

 

Ni de conya!!!!   

 

A la única reina que s'ha de venerar és la que us fa arribar el Carnaval a Gràcia!

 

No parlaré més d’aquests reis imposats!

 

Sinó del meu regnat, el regnat que us convida a llençar per la finestra l’ordre social, la casta i la fe, la creació i la destrucció, el regnat que us convida a fer el que us surti del cigró!

 

Com aquest estiu passat que em vàreu enamorar quan vosaltres just aquí a aquesta plaça, vau fer "buuu" i l'alcaldesa va plorar!

 

 

Tranquil·litat que jo us avalo, perquè sóc la Reina. Soc intocable, i a molt males faig un truc i us conmuten la pena!  I si no, us compro uns billets cap a Abu d'Abi i us veniu amb mi de festa!

 

Potser millor que hi anem en AVE que a RENFE sempre fan vaga. Els trens són com en Dembele, que ràpid et deixen tirat i valen molt de caler!

 

En Koeman no s'ha menjat els turrons i al Xavi Hernández l'hi han passat uns quants marrons. I Tots en silenci pensem, que passara amb el millor club del món?

 

Com us deia un any extrany on ens amenacen a prendre'ns el Facebook i l'insta i en el que han enxampat a en Pablo Casado en una missa Franquista.

 

 

Un any insòlit on el volcà de la Palma va esclatar igual que nosaltres al saber que només tindriem un 0,5% de Netflix en Català.

 

I encara ho hem de celebrar? Serà pocavergonya el que ens preten governar?!

 

Pel que sembla s'ha instaurat el teletreball, el teleworking i el traball en remot, o dit d'una altre forma, podeu currar a casa embutits en un pijama ben calentot.

 

Tot i que al sofa s'hi està molt bé i més si al carrer no ens hi deixaven ser, us encoratjo a apagar la tele i a queixar-vos, a tornar a prendre els vostres carrers i les vostres ganes de festa i alegria, que sapigueu que he vingut per quedar-me encara que només siguins uns dies!

 

Oblidem-nos de lo gris i abanderem-nos de colors, la diversitat es orgull i riquesa, ja em podeu ben creure, que en se un xic de reialesa.

 

Així doncs súbdits meus us encomano una missió, vestiu les vostres millors o pitjors gales tan se m'enfot de debó, m'entre m'ompliu els carrers de la vila de gracia de color, de diversió i així tots junts posarem llum a la foscor!

 

Vilatans i vilatanes, heu de ser perseverants i defensar la vostra vila, la d’espais sense privatitzar, la de parcs on puguin passejar i córrer lliurement els vostres gossos, i continueu reivindicant una escola pública digna per la vostra canalla. Vosaltres sou així, sou collonuts!  No heu defallit mai!

 

 

Resumint: d’ara en endavant i fins el meu enterrament de la sardina, teniu el dret a decidir el que vulgueu, qualsevol bajanada. Us concedeixo aquests dies d’independència absoluta, de la vertadera, així per la cara, cadascú que s’agafi la seva, au! al vostre aire.  

 

I l’any que ve, recordeu que aquí hi tornaré a ser, i m’explicareu que heu seguit sent feliços i que heu viscut dia rere dia alegres i contents. Perquè us ho mano jo! La Reina més poca-solta, la Reina de la disbauxa i la rauxa, la magnànima Majestat, la Reina del Carnaval.

 

I perquè així consti, signo aquest BAN a la Vila de Gràcia a dia 26 de Febrer de 2022.

 

Visca el Carnaval i llarga vida a la Reina!