Vetllada literària per celebrar els premiats del Concurs Literari 2022!

guanyadors

El passat 20 d'abril de 2022 a les 19h de la tarda i des del teatre del Centre, Gràcia començà la prèvia a la diada de Sant Jordi. El primer acte cultural de la Vila enmarcat en aquesta festivitat fou el lliurament de premis del Concurs Literari Vila de Gràcia i la posterior vetllada literària.

Lina

Aquest concurs que s'organitza des de tres entitats de base associativa (la Fundació Festa Major de Gràcia, El Centre Moral de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir) ha arribat a la seva 19a edició amb rècord de participació. Des de fa un parell d'anys s'està realitzant canvis tant en bases, format de recepció d'obres i format de l'acte de lliurament de premis i sembla ser que els fruits s'estan començant a recollir. En l'edició de 2022 s'han rebut 85 obres literàries (4 de textos teatrals, 43 contes o relats breus i 38 poesies) de 55 autors i autores diferents. El fet de digitalitzar l'enviament de les obres ha facilitat que des de Gràcia es convoqui el talent literari d'arreu, doncs han arribat obres de tots els Països Catalans: Barcelona, Badalona, Malgrat de Mar, Altafulla, Ibi, Belianes, Canals, Olot, Amer, Abrera, Vilassar de Mar, Palau Solità i Plegamans, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Sant Cugat del Vallès, La Llagosta, Mataró, Berga, Sabadell, Caldes d'Estrac, Girona, Amer, Santa Margarida de Montbui, La Ràpita, Arbúcies i Manlleu. No només del principat, sino que també han arribat obres d'Alacant i Castelló al País Valencià i des de les Illes Balears. Des de l'organització ens felicitem d'aquest fet i agraïm sincerament la participació a totes les persones que ens han fet arribar les seves obres.

guardo

L'acte fou presidit per les presidències de les tres entitats organitzadores: Lina López, de la Fundació Festa Major de Gràcia; Carlos Pablos, del Centre Moral de Gràcia i Josep Antoni Torralba, de la Federació de Colles de Sant Medir. Ells van ser els encarregats de repartir els premis que el jurat va decidir i foren els següents:

- Premi de Textos Teatrals 2022 per a "L'home que escrivia novel·les de detectius" de Lluis Ramis.

- Premi de poesia 2022 inspirada en Sant Medir. “Caragols ensucrats” de Teresa Vergés.

- Premi de poesia 2022 de temàtica lliure. “Un dia com avui” de Pere Gorgoll.

- Premi de poesia 2022 inspirada en la Festa Major de Gràcia. “Aquell estiu” de Roser Díaz.

- Premi de contes i relats breus 2022 inspirat en Sant Medir. “El núvol entremaliat” de Júlia Moore.

- Premi de contes i relats breus 2022 de temàtica lliure. “No em traieu el sol” d’Eva Maria Baos.

- Premi de contes i relats breus 2022 inspirat en la Festa Major de Gràcia. “Irreductibles” de Georgina Neira.

El guanyador de textos teatrals s'endugué un diploma, un obsequi floral, un exemplar del llibre "Ateneus, cultura i llibertat" de Ramon Arnabat i Xavier Ferré, un exemplar del llibre "Gràcia desapareguda" de Josep Maria Contel i un premi econòmic de 400€. Per la seva part, els guanyadors i guanyadores de les categories de contes i poesies en les seves difrents categories foren premiats amb un diploma, un obsequi floral, un exemplar del llibre "Ateneus, cultura i llibertat" de Ramon Arnabat i Xavier Ferré, un exemplar del llibre "Gràcia desapareguda" de Josep Maria Contel i un premi econòmic de 250€.

vetllada

En acabar els parlaments, la lectura de l'acta i els lliuraments de premis s'inicià la segona part de l'acte anomenada La Vetllada Literària. En aquesta part, Susagna Navó i Cristina Serrat (membres d'ANIN, l'Associació de Narradors i Narradores) van realitzar la lectura dramatitzada de les obres guardonades aquesta edició. A la seva interpretació dels contes i poemes guanyadors s'hi va sumar l'acompanyament musical de Dave Roses. Amb el seu piano, va improvisar melodies que acompanyessin i subratllessin el que deien els textos guanyadors.

susagna