L'APLEC DE GRÀCIA TORNA A PLAÇA!

aplec

Després de més de dos anys, per fi l’Aplec de la Sardana de Gràcia torna a la Plaça de Joanic. Ha estat un període llarg on per culpa de la pandèmia de covid-19 no hem pogut organitzar aquesta trobada. L’any 2020 ens trobàvem en ple confinament estricte, el 2021 vam pensar organitzar-lo durant la Festa Major de Gràcia creient que a l’agost estaríem millor que al maig, però la realitat fou que a l’agost no estàvem gaire millor i només vam poder organitzar una audició de sardanes. Per fi l’any 2022 les recomanacions sanitàries ens permeten celebrar de nou l’aplec més antic de Barcelona amb una certa normalitat.

Tornem amb energies i moltes ganes, consolidant el model iniciat en 2019: un aplec de vespre-nit amb sopar popular, concursos, exhibicions de dansa, concursos i amb la intenció d’apropar l’aplec i el món sardanista a nous públics. Per aconseguir-ho comptarem amb el nostre estimat Esbart de la Vila de Gràcia, un esbart jove que ens mostrarà una coreografia que uneix dansa tradicional catalana amb dansa contemporània. Sense abandonar la dansa tradicional, des de Gràcia ens sumem a les celebracions del 50è aniversari de l’Esbart Sant Jordi. Fruit d’una col·laboració amb ells, els podreu veure ballar a l’aplec i podreu visitar la seva exposició “Vestits per ballar” a la nostra seu social fins al 20 de maig (Espai Albert Musons: Carrer de l’Alzina, 9. De dilluns a divendres de 16:30 a 20:30h).

Comptarem també amb les nostres estimades i fidels colles veteranes que faran la seva exhibició, així com amb el grup sardanista gracienc MAIG, que amb les seves diverses seccions ens mostraran una sardana de competició i un altra de punts lliures. Les cobles ens faran ballar tota la nit i si algú es vol apropar a l’Aplec per primera vegada trobarà monitors que els ensenyaran a ballar els passos principals de la sardana de manera gratuïta perquè gaudeixi 100% de la festa. Hi haurà rifa de regals i sopar popular a base de cargolada i botifarrada i servei de bar ininterromput.

L’aplec de 2022, el primer en poder-se celebrar després de la pandèmia el volem dedicar a Joan Ventalló. En Joan ens va deixar el 2020 i des de la llavors Federació de Carrers de la Festa Major de Gràcia fou un dels impulsors i treballadors incansables de l’Aplec de Gràcia durant els inicis d’aquest. El seu bon record i les seves anècdotes han anat passant de boca en boca a la nostra entitat i per aquest motiu avui, li volem dedicar aquest aplec. El dediquem a ell i a totes i tots els sardanistes que any a any ens han acompanyat en aquesta cita i que han marxat durant la pandèmia. Aquest aplec us ballarem i us recordarem!

Adjuntem el programa de l'aplec:

programa