L'URBAN SKETCH es suma al concurs de Pintura de la Festa Major de Gràcia 2022

Concurs Pintura

Aquesta edició de 2022 es torna a convocar el concurs de pintura que organitza la Festa Major de Gràcia. Amb la intenció d'apropar art i artistes a la festa i a l'art efímer dels guarnits, enguany tornarem a gaudir del concurs amb les ja tradicionals categories de Pintura i Pintura Ràpida. A més a més, en aquesta 26è edició afegim una novetat, la categoria d'Urban Sketch per tal d'obrir el ventall de possibilitats de participació i donar més visibilitat a aquesta nova disciplina artística.

Com cada any, el concurs serà obert del 15 al 21 d'agost de 2022 i hi haurà grans premis per a tothom! Animeu-vos a participar i consulteu les bases que adjuntem a continuació:

MODALITATS DEL CONCURS:

  • PINTURA: Surt el primer dia de festa del carrer i pinta tranquil·lament des de casa el guarnit que més t’agradi o l’escena de festa que més et cridi l’atenció. Pots utilitzar qualsevol tipus de tècnica artístisca. Pots presentar la teva obra a Can Musons  (C/Alzina, 9) tots els dies de la festa  des del 15 fins el dia 21 d’agost d’11 a 19:30h.
  • PNTURA RÀPIDA: Tria el dia que més temps tinguis entre el 15 i el 21 d’agost. Vine a Can Musons (c/Alzina, 9) pel matí, et segellem el llenç i ves a pintar el guarnit que més t’agradi o l’escena festiva de Gràcia que més et cridi l’atenció en qualsevol tècnica artística. Hauràs de presentar la teva obra finalitzada a Can Musos el mateix dia que registris el llenç a concurs, abans de les 19:30h.
  • URBAN SKETCH: Porta el teu quadern i inmortalitza el teu guarnit preferit, una escena de festa o qualsevol racó de Gràcia on es respiri festa major. S’accepta tot tipus de tècnica, fins i tot les mixtes. Un cop ho tinguis, presenta la teva obra a Can Musons (c/ Alzina, 9) abans de les 19:30h. Podràs deixar com a mínim els teus 3 millors dibuixos o si prefereixes, deixar-nos el quadern sencer. Pots participar en aquesta modalitat tos els dies de la festa, del 15 al 21 d’agost.

CATEGORIES DEL CONCURS:

  1. Fins a 14 anys.    B) de 15 a 17 anys.    C) Més de 18 anys.

PREMIS DEL CONCURS:

  • Premis de les categories A i B en qualsevol de les 3 modalitats:

1r, 2n i 3r premi: Diploma, present de Festa Major i obsequi en relació amb el premi aconseguit.

  • Premis en la categoria C de les modalitats de Pintura i Pintura Ràpida:

1r premi: 600€, diploma, obsequi, present de festa major i la possibilitat de fer una exposició monogràfica amb l’obra pròpia de l’artista a la seu social de la Fundació Festa Major de Gràcia segons disponibilitat de la sala en els propers 12 mesos després de guanyar el concurs.

2n premi: 300€, diploma, obsequi i present de festa major.

3r premi: diploma, obsequi, present de festa major i lot de productes de belles arts.

  • Premis en la categoria C de la modalitat d’Urban Sketch:

1r premi: 300€, diploma, obsequi i present de festa major.

2n premi: 150€ , diploma, obsequi i present de festa major.

3r premi: diploma, obsequi, present de festa major i lot de productes de belles arts.

BASES DE PARTICIPACIÓ:

  • Poden participar tots els/les artistes que ho desitgin. La inscripció és lliure i gratuïta.
  • Són acceptades tot tipus de tècniques artístiques.
  • Les mides de les obres seran d’un mínim de 15F (65X54cm) i d’un màxim de 30F (92x73cm). Els i les concursants de les categories A i B, podran podran presentar les obres en formats compresos entre 6F (41X33CM) i 15F (65X54cm).
  • Les teles s’hauran de presentar sobre bastidor i suport rígid en el cas de paper, sempre de color blanc.
  • En cas de la modalitat d’Urban Sketch les mides acceptades a concurs poden ser de 260mm x 180mm , 180mm x 130 mm o qualsevol dels seus dobles.
  • A la part posterior de cada obra, haurà de constar la signatura habitual de l’autor/a, l’any del concurs i l’espai que s’ha volgut pintar. Les obres no es podran signar a la part frontal del llenç.
  • El jurat qualificador estarà integrat per persones de reconegut prestigi en l’ambit cultural i artístic.
  • El veredicte del jurat es farà saber públicament a Can Musons  la segona quinzena d’octubre en un acte oficial que serà també la inauguració de la mostra de totes les obres presentades a concurs.
  • Les persones participants seran informades de la celebració d’aquest acte per correu electrònic amb suficient anticipació. Es recomana la presència de tots i totes les participants al concurs. En el cas que els guanyadors o guanyadores no estiguin presents o degudament representats en l’acte el premi es declararà desert.
  • Totes les obres premiades passaran a formar part de l’arxiu de la Fundació Festa Major de Gràcia.
  • Les obres de les persones participants que no hagin estat premiades podran ser recollides a Can Musons des de l’1 al 15 de desembre de 2022 en horari d’apertura del centre (de 16:30 a 20:30h).
  • L’organització tractarà amb la màxima cura les obres dels i les artistes. Tot i així, no es fa responsable dels possibles danys ocasionats a aquestes durant l’exposició o emmagatzematge.
  • Qualsevol qüestió no prevista a les bases serà resolta per l’organització i obligadament acceptada per les persones participants.
  • La participació al concurs implica l’acceptació de les bases per part de les persones participants.