LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA REP LA UNIVERSIDAD JAVERIANA DE BOGOTÁ

bogota

El passat 20 de juny, Can Musons, la nostra seu social, va rebre la jornada inaugural del Projecte Cultural Internacional (Programa PEI) de la Universidad Javeriana de Bogotá (Colòmbia), un projecte coordinat per Josep Fornés, patró de l'entitat. Aquest projecte va apropar la realitat social i cultural catalana del model associatiu que tant ens caracteritza agafant com a model la realitat gracienca. Més de 50 joves estudiants d'arquitectura van fer diferents seminaris i van assistir a ponències tant a Can Musons com a La Violeta de Gràcia. 

isabel

L'alumnat colombià va ser rebut a Can Musons per part de la vicepresidenta de l'entitat, Isabel Ribas, qui va fer una explicació de la història i evolució de la nostra entitat i va ressaltar els valors que caracteritzen la Festa Major de Gràcia i totes les activitats que organitza la Fundació Festa Major de Gràcia al llarg de tot l'any. En acabat, en Guillem Roma i Amadeu Carbó van poder realitzar formacions sobre la festivitat del Corpus i la Nit de Sant Joan viscudes i organitzades des de l'associacionisme i l'activisme popular.

l

Aquest seminari va combinar la teoria amb formacions pràctiques on l'alumnat va passar a formar part activa en l'organització de les festes i tradicions catalanes. Entre el 20 i el 25 de juny els estudiants van estar col·laborant en les comissions de festes del carrer Providència, Lluís Vives i Llibertat entre d'altres. Va ser una experiència molt enriquidora on van acabar aprenent les dues parts confluents en aquets projecte.