EL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ FESTA MAJOR DE GRÀCIA REVALIDA EL MODEL DE CONCURS DE GUARNITS

plaça

Els guarnits es seguiran llistant en rànquing del primer al darrer.

El patronat de la Fundació Festa Major de Gràcia, màxim òrgan de govern de l’entitat, ha validat el model de concurs de guarnits de carrers i places que s’ha vingut celebrant a la festa fins a l’edició de 2019, la última festa organitzada amb normalitat abans de l’esclat de la pandèmia del Covid-19. Mitjançant una consulta a través de votacions secretes, el patronat de la Fundació, que està format per representants tant de les comissions de festa major com per patrons físics, han decidit que es continuï amb el model que genera un rànquing de premiats on es pot veure la classificació completa de tots els carrers i places que participen a concurs des de la primera posició fins a la darrera.

El nou comitè de direcció que va entrar a liderar l’entitat el passat 7 de març de 2022 va posar sobre la taula de discussió el model de concurs de guarnits de la Festa Major de Gràcia tot escoltant algunes veus internes de comissions que des de feia anys volien revisar aquest aspecte cabdal de la festa. Com a conseqüència d’això el 28 d’abril, Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia va informar a les comissions que es realitzaria una consulta sobre el model de concurs que s’ha acabat materialitzant en la reunió de patronat del 30 de juny de 2022.

Les comissions i els patrons físics de la Fundació Festa Major de Gràcia han pogut escollir entre diverses opcions: mantenir el concurs fent pública la classificació de tots els concursants, o bé, en cas de voler canviar el model de concurs, triar entre donar mencions a tots els carrers i places (seguint el model de 2021) però sense classificació o bé fer públic el rànquing dels 10 primers guarnits i de l’11è premi al darrer, entregar una menció. El resultat de les votacions ha deixat clar que la majoria del patronat s’ha decantat per la primera opció. Per tant, aquest 17 d’agost a la Plaça de la Vila, data i lloc emblemàtic de la festa on es desvetlla el resultat del concurs de guarnits de carrers i places, es tornarà a repetir el ritual de cada any.

Des del comitè de direcció es valora positivament aquest procés de consulta entre els diferents agents implicats al patronat, creant d’aquesta manera un espai de reflexió i debat intern a les comissions i al patronat en el moment en que s’enceta una nova etapa després de dos anys d’activitat sota mínims a causa de la pandèmia.