La Festa Major de Gràcia 2022 ja s'ha presentat oficialment

samarreta
gegants

El passat divendres dia 22 de juliol a les 19h a la Plaça de la Vila es realitzà el moment ritual de la presentació de la Festa Major de Gràcia d'enguany. Com és tradició aquest acte es celebra el divendres més proper a la festivitat de Sant Jaume, just quan queda poc més d'un mes per a l'inici de la festa. Les colles de cultura van actuar davant de  la comunitat festera per viure plegats el moment en que s'inicia el compte enrere cap a una nova festa major. Un cop tothom era a plaça, s'inicià l'acte amb les paraules del dissenyador del cartell, Robert García, qui va explicar el significat i en què es va inspirar per realitzar el cartell d'enguany.

1

En acabat, els Castellers de la Vila de Gràcia van alçar el pilar que mostraria a l'anxaneta lluïnt per primer cop la samarreta de la festa. Un cop descoberta la sorpresa, les autoritats presents a l'acte van realitzar el canvi simbòlic de samarreta del Gegantó Torres. Van treure de les seves mans la samarreta de la Festa Major de Gràcia de 2021 per col·locar-li la de 2022, una samarreta que lluirà durant tot l'any. 

cvg

Un cop acabat aquest moment ritual i el ball del Gegantó amb la seva nova samarreta, les autoritats van fer els seus parlaments oficials. Obrí el torn de salutacions Lina López, la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. La seguí Ferran Mascarell, president del Districte de Gràcia així com Eloi Badia, regidor del Districte. En acabar les salutacions oficials es procedí a la proclamació dels espais de festa així com la de les 23 comissions que enguany guarniran per festa major. Cada espai fou saludat amb un tret de trabuc. D'aquesta manera es va proclamar que la Vila de Gràcia tornarà a fer Festa Major del 15 al 21 d'agost. 

Lina

Per finalitzar la festa, els Gegantons de la Festa Major de Gràcia: Torradet, Gresca i Torres van encapçalar el cercavila "Desperta Gràcia" que va conduir a totes les persones congregades a la Plaça de la Vila fins a la Plaça de la Virreina per tal de conduïr-les fins al Sopar de Vigílies i per anunciar a tot el veïnat que la festa s'apropa i que les  festeres i festers tornaran a guarnir Gràcia per festa major!

torres