14è Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades

La característica més important i que sens dubte, més prestigi ha donat a la Festa Major de Gràcia són els seus guarniments de carrers. Petites obres d’art construïdes per mans anònimes que al llarg dels anys han fet possible transformar els carrers en autèntiques fantasies urbanes, paisatges fantàstics o grans salons de ball.
   
Aquesta vella i artesana tradició ha tingut des de sempre la inestimable col•laboració de veïns i veïnes de Gràcia, que en els orígens de la festa amb el guarniment dels portals i balcons de les cases possiblement van ser els precursors d’aquesta màgia, com ho certifica la notícia més antiga de guarniments de carrers, l’any 1850, quan l’ajuntament convidava “a los vecinos de esta vila a que adornen el frontis de sus casas los tres días que durará la fiesta” (DdB, 1850.08.13). Del carrer Bonavista l’any 1903, deia la noticia: “Balcones en su totalidad adornados con flores artificiales” (NotU, 1916.08.15).
  
Per tal de seguir e la recuperació d’aquesta entranyable tradició, la Fundació Festa Major de Gràcia convida a tots els veïns i veïnes del barri que ho desitgin a participar en el 14è Concurs de Balcons i Portalades 2012.
    
Inscripcions i bases: Fundació Festa Major de Gràcia, Igualada, 10. Fins el 20 de juliol per a tots aquells concursants que es vulguin veure relacionats i senyalitzats en el programa oficial de la Festa Major. La resta tindrà temps fins el dia 10 d’agost.
  
Lliurament de premis: 17 d’agost, a les 18.00 h, a la plaça de la Vila de Gràcia.